Сега четете
Апел от Слави Ангелов: Стига подслушване!

Апел от Слави Ангелов: Стига подслушване!

slavi1Винаги когато наближат избори, задължително започват едни скандали с подслушване на политици.
Флашки и стенограми на изобличаващи разговори летят към правилните вестници, а после скандалът отива в парламента, за да завърши с неуспешен вот на недоверие към правителството.

Винаги, съвсем естествено, в ролята на подслушваните е опозицията. Сега е ГЕРБ, но неотдавна беше БСП. Преди това бяха НДСВ, СДС…

Само преди година едни специални микробуси с много антени слухтяха около партийните централи извън управлението, докато Цветанов бе вътрешен министър, а от няколко дни той се оказва голяма жертва заедно с бившия премиер Борисов в нова афера с подслушване.

На практика делото срещу бившия вицепремиер за нарушения в службата, която прилага използването на специални разузнавателни средства, още не е влязло в съда, а той вече се оказа в центъра на нов скандал от същия сериал, но този път като потърпевш.

Чета всички тези истории и се чудя – дали са интересни на хората? Мисля си – не девалвира ли твърде много този шпионски жанр? Някой прави ли си изводи от всичко това? И поредното „политическо подслушване“ ще мобилизира ли въобще някого да гласува, или не за определени политически сили?
Чудя се има ли още наивници, които вярват, че някой може да бъде подслушван заради политическите си възгледи?

Не знаят ли вече всички, че у нас, легално или не, се подслушва само в интерес на определени икономически кръгове? всъщност дори политиката в парламента .обслужва основно тях – независимо дали ги наричаме обръчи от фирми, съзвездия, или групировки. Помните ли ги: „Орион“, „Олимп“,
„Цанков камък“, „Мултигруп“, СИК, ВИС…? Някои губят позиции след поредните парламентарни избори, други са непоклатими вече 24 години преход.

Не са вечни, както и неизбежните политически скандали с подслушвания. Точно затова днес – три месеца преди евроизборите, ни занимават с поредната порция шпионски глупости вместо с политики, които ще защитават новите ни кандидати за евродепутати.

Вижте и

Тези циклични скандали обаче започват да доскучават.
Г-да Кукловоди, сменете сценаристите.

По статия от:

168 Часа 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре