Сега четете
Мира Добрева и българското в Холивуд

Мира Добрева и българското в Холивуд

mirad Мира Добрева ще запознае зрителите с талантливия творец Цветомир Георгиев. Срещата е тази неделя в предаването на БНТ1 – „Денят отблизо” с Мира. Българинът рисува фантастични чудовища и супер герои за едни от най-успешните холивудски продукции като “Трансформърс 3″, “Сблъсъкът на титаните”, “Възходът на планетата на маймуните”, “Зеленият фенер”и “Пърси Джаксън”.

Започнал като дизайнер на персонажи в света на компютърните игри, в момента е един от най-добрите художници в цял свят. За тези и още интересни подробности от живота си, Цветомир ще разкаже на живо в студиото на Мира Добрева.

Водещата среща зрителите и с изобретателя Георги Чипов. Той ще представи иновативни технологии, където 3D принтери създават сгради, обувки и дори човешки органи.

В съботното предаване Мира е подготвила и една любопитна образователна разходка във времето. Какви изненади крие бъдещето – таблет, вместо учебник и безжична мишка, вместо тебешир? Като контрапункт е разказът за взаимното училище в Златоград или как през XIX в. по-големите са влизали в ролята на учители на по-малките деца.

В рубриката „България отблизо” вижте българското чудо за 2013 година – Цари Мали град край Белчин през очите на Веселин Ранков. Актьорът заявява присъствие и в неделното издание на предаването с откровено и лично интервю.

В неделя Мира ще разкаже и за една забравена българска земя, показвайки как живеят днес българите в Голо бърдо, Албания.

Вижте и

А рубриката „Семейни връзки” е посветена на две сродни души в едно артистично семейство – изключителните Теодосий Спасов и Бойка Велкова.

Гледайте „Денят отблизо” с Мира всяка събота и неделя от 11:00 часа по БНТ1!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре