Сега четете
Петър Волгин: Протестите – излишна истерия

Петър Волгин: Протестите – излишна истерия

pvolginГоворя нормални неща, логични и подредени, но понеже ситуацията е толкова сбъркана, всеки който се опитва да говори нормално, изглежда скандален. В най-бедната държава на ЕС да се говори само от десни позиции е абсурдно.
Най-естественото нещо е от националните радио и телевизия, които са обществени, да се чуват и леви гледни точки. Това коментира в „Още нещо“ по ТВ7 журналистът Петър Волгин.

През последните 25 години бяхме свикнали да се говори само от позицията на дясното и затова представителите на десницата, когато чуят някакво друго говорене, виждат скандал“, каза още Волгин.

Той коментира протестите от миналото лято като „истерия на софийския център… че едва ли не всеки умен, интелигентен, красив човек трябва да крещи „Оставка“ и ако не крещи „Оставка“, това моментално го прави грозен, тъп, отвратителен и гаден“. Своята позиция да не влезе в този хор определи като трудна, но пък си е струвала, защото „сега тази ситуация се промени, благодарение на хора, които имаха смелостта да се съпротивляват на статуквото на крещенето“.

Петър Волгин отбеляза, че поведението на президента Росен Плевнелиев не е било изненадващо предвид партията и икономическия кръг, които го издигнаха, защото е естествено да се опита да защити техните интереси, а не на колкото се може повече български граждани. Ето това е пример за задкулисна договорка и срастване на бизнеса и политиката, подчерта той.

Вижте и

Журналистът отбеляза, че искрените хора на протестите, които излязоха с искане за промяна, започнаха постепенно да си отиват, защото видяха, че в основата на протестите не стоят някакви красиви идеи, нито искане за по-справедлив живот, а желанието на Реформаторския блок да влезе в парламента и на ГЕРБ отново да управлява.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре