Сега четете
Миглена Ангелова аут без повод

Миглена Ангелова аут без повод

Miglena-AngelovaВодещата и продуцент на „Искрено и лично“ Миглена Ангелова и екипът на предаването дадоха днес пресконференция по повод изненадващото спиране на „Искрено и лично“ в ефира на TV7. Миглена беше обещала да поднесе изненадващи и дълго премълчавани факти от кухнята на тв продукциите в България. Публикуваме изявлението й с незначителни съкращения, пише блиц.

От 21-ви януари насам най-трудният момент в денонощието за мен е сутринта. Тогава, събуждайки се, осъзнавам онова чувство на загуба, което изпитват хората във възможно най-страшните моменти от живота си. Все едно съм тичала към нещо красиво и буквално изневиделица са ме спънали, а аз се търкалям в пропастта, заради собствения си устрем. Това чувство е познато на повечето българи! Убедена съм, че всички неведнъж сме го изпитвали!

В началото на настоящия телевизионен сезон, моята продуцентска къща подписа договор с “Ноу Фрейм медия България” АД за производството на предаването “Искрено и лично”. По силата на този договор ние сме съпродуценти на предаването, като фирмата ми има и авторските права. По същия начин винаги съм работила и с bTV, и с Нова ТВ, и с “Междинна станция”.

Договорът ми с “Ноу Фрейм медия България” АД е изготвен на базата на договора им с ТV7 и е за срок до лятото на 2015 година. Договорите с хората от моя екип са изготвени на базата на съпродуцентския договор с “Ноу Фрейм медия България” АД. Вчера, след като писмено бях помолила за официален документ по отношение на договора ми с “Ноу Фрейм медия България” АД, получих такъв. В него пише, че договорът между нашите две дружества се прекратява от 20 януари.

На 20 януари късно вечерта получих обаждане, че падат снимките на предаването, предвидени в графика за следващия ден. Обадих се на редакторите в моя екип с молба за предупредят всички хора, които сме поканили. Някои от тях пътуваха от други градове и вече бяха пристигнали в София за снимки.

Обадих се също на управителя на “Ноу Фрейм медия България” АД – Антон Гугов. Единственото, което успях да направя, беше да си уговоря среща с него на следващия ден. На въпросната среща изясних позицията на “Ноу Фрейм медия България” АД като съпродуцент на предаването – ще се борят ли за него, ще искат ли обяснение от ТВ7, какви са клаузите в техния договор, които допускат спиране на предаването, какви са предвидените неустойки.

Гугов ми обясни причините, поради които няма как да отговори на очакванията ми нито по отношение изясняването на ситуацията с ТВ7, нито по отношение на договора с ТВ7, който не може да ми покаже. Аз няма как да коментирам тези причини.

Същият ден се видях за първи път с изпълнителния директор на ТВ7 – Десислава Тошева и за втори – с програмния директор – Надя Костова. Десетина минути преди срещата ни, ТВ7 вече бяха разпространили официалното си становище по случая, така че в общи линии срещата ни премина в духа на безсмислен разговор върху конкретна тема, истината за която няма как да бъде казана.

Вижте и

Отказвам, обаче, да свикна, че в българските медии законът не се уважава, че хора, които ръководят журналисти, самите неглижират и не уважават договорите, които подписват.

Знам, че популярното обяснение за спиране на предаване обикновено са рейтингите. Този митичен призрак, за който всички говорят и никой не е виждал как се прави. Още сега казвам, че клауза за рейтингови показатели в договора ми с “Ноу Фрейм медия България” АД няма. Логично е да няма подобна клауза и в договора на “Ноу Фрейм медия България” АД с ТВ7 по отношение на предаването “Искрено и лично”.

Наясно съм, че не можем да излъчваме “Искрено и лично” нито от полето, нито от Балкана! Силно се надявам у нас да има национални канали, които да не обслужват корпоративни, политически, лични и всякакви интереси, а да функционират заради зрителите си и заради техния интерес и доверие…

Разбира се, оставам отворена и за ТВ7.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • Дано по-бързо се намери телевизия, която да даде отново трибуна на един честен и самобитен глас. Г-жа Ангелова вече е име, желано и търсено от аудиторията. Това, че са й спрели предаването показва, че е напипала живец и някого го е заболяло или му се е зловидяло. Чакаме Ви, мила Миглена.

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре