Сега четете
Иван Върбанов

Иван Върбанов

Ivan VarbanovИВАН ВЪРБАНОВ, журналист, PR

Роден на 18 декември 1968 г. в София. Женен, с 1 дете.

Образование:
има магистърски степени от
Музикална Академия –
Вокален факултет (1995);
СУ „Св. Климент Охридски” – ФЖМК, „Журналистика и медии” (2009).

Месторабота: PR на БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО.

Член е на Съюза на българските журналисти.

Като студент започва работа в БНТ – „ЕФИР 2”, като водещ и репортер на предаването „НОВИНИ по ноти”, където остава до прекратяване на излъчването на проекта. Учи тайните на „занаята” и умението да бъде добър водещ от проф. Хачо Бояджиев и Нери Терзиева, а телевизионно присъствие, дикция и поведение пред камера от Никола Филипов – един от доайените в медийния ефир. Разчита на съчетаването на знанията, новинарския си инстинкт и желанието, с всеки следващ ден да е по-добър в професията.

След дипломирането си отива в ТВ „Канал 3”, като репортер и водещ на НОВИНИ. Автор е и на седмично предаване за култура „АРТ ЗОНА”; поредицата „С Канал 3 на опера”, както и на множество документалните филми: „За Гена с любов” – посветен на Гена Димитрова; „Дом на колела”; ”Честит Рожден ден – ДАРИК” и др. Поканен е да се присъедини към екипа на стартиращата новинарската национална медия „ТВ ЕВРОПА”, като водещ и редактор на късните новинарски емисии и формата „Новини на всеки кръгъл час”.

Участва в озвучаването на продукции за БНТ, БНР, Националния филмов център.

От юли 2007г. е водещ НОВИНИТЕ на ТВ „М САТ”. Автор е и на програмата за култура „АРТ ЗОНА”, което влиза „зад кулисите, без покана.“

През септември 2008г. подписва договор с EBF Business TV. Водещ е на НОВИНИТЕ и на политическо – икономическото аналитичното предаване „ЗА ИЛИ ПРОТИВ”.

От месец март 2010г. до юни 2012г. е журналист във вестник „КЛАСА” – „медии и реклама”.

PR Advisor на Българската Асоциация на Комуникационните Агенции ( Асоциация на рекламните агенции – България): Фестивал на Асоциацията на рекламните агенции – ФАРА 2010, Рекламен форум – AdForum 2011, 4-то издание на наградите за ефективност на рекламата – Effie Award Bulgaria 2011, ФАРА 2011, AdForum 2012, Effie Award Bulgaria 2012, Effie Award Bulgaria 2013.

Вижте и

Върбанов за себе си и призванието- журналист:

Съдбата ми даде два пътя на житейско, професионално и творческо развитие – операта и медиите. През 1995 г. специализирах оперно пеене в Европейския оперен център – Манчестър, Англия при примата Рената Ското. След това дойде дебютът ми с концертни изпълнения на “Тоска” от Пучини, където се представих в ролята на Скарпия, под диригентството на Кент Нагано и Halle orchestra. Заваляха покани за гастроли в Испания, Холандия, Австрия, Германия, Швейцария, Франция в спектакли на “Бал с маски”, “Травиата”, “Вълшебната флейта”, “Камен”, “Дидона и Еней”, “Фауст”, “Италианката в Алжир” – проекти на компаниите OPERA 2001, Companions Amsterdam BV, ProMusic, в които участвах благодарение на мениджмънта на Хелга Шмидт /арт. директор на Royal opera house/ и проф. Михаел Хорват /Австрия/. Имах шанса да бъда солист и на Националната опера – София и Националния музикален театър.

Заради неочаквани обстоятелства, взех трудното решение да се оттегля от пеенето и започнах да изучавам, а по-късно и да работя в медиите. Убеден съм, че двете професии са в душата и сърцето ми. Обръщайки се назад, със сигурност мога да кажа, че не съжалявам за нищо! Продължавам напред, като зная, че най-хубавото в живота тепърва предстои!”

„Новините трябва да казват на хората обективната истината, а тя се постига чрез откриването на ракурсите към събитието, позоваването на фактите и проверка на информацията. Най-тежко е когато съобщаваме за инциденти, бедствия или трагични случаи, защото винаги съпреживяваме станалото. Информационният поток е огромен, затова е особено важна лексиката и собственият стил на водещия, за да стигнеш до хората и те да ти вярват! За да откриеш новината, трябват интуиция, усет и талант. Работата в новините е много динамична. Тя изисква бързина, умение да работиш често под стрес, в синхрон с екипа и да съхраняваш в паметта си много и различна информация!”

„Вярвам, че в живота няма случайни неща! Пътят на всеки е предопределен. Дори изборът ни, често се предпоставя от обстоятелства и е функция и проекция на съграденото вече. Човек трябва да гони мечтите си и да се опита да ги докосне! Семейството за мен е на първо място. Женен съм за любовта на сърцето си, а другият ми безценен дар е дъщеря ми. Благодарен съм на Бог за това щастие, неговата закрила и благословията му! За семейството ми и приятелите си съм готов на всичко! Следвам сърцето си, не отстъпвам от истината, професионалните и житейските си принципи и ценности, търся светлината и хармонията, стремя се да предусещам бъдещето и да чувам вселенската мъдрост!”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре