SAM_0698_1_16100„Както мисля така говоря“ – с тази латинска сентенция започна първото предаване „60 минути на директора“ Радослав Янкулов в ефира на програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Всеки последен понеделник от 11 до 12 часа директорът ще води открит и честен разговор със слушателите, ще информира за най-важното и най-интересното от извора, ще се хвали с постижения и рекорди.

Янкулов ще излиза пред слушателите „готов да поеме удари, да отговаря на всякакви въпроси, но и да получава букети“.

Светослав Костов беше първият колега от радиото, поканен в студиото на „60 минути…“, заради събитието на годината за БНР – присъждането на Голямата награда „Сирак Скитник“ на предаването „Спорт и музика“ на програма „Хоризонт“. Изпълнителен продуцент „Спорт“ в БНР, изтъкна трите най-важни аргумента, заради които екипът му получи голямата награда: динамиката на предаването, достоверността и екипността.

В петте минути на слушателите директният телефон 02 963 15 65 в студио 10 прегря. Времето стигна за четирима слушатели, които сипеха похвали за БНР и инициативата за „60 минути…“ Оказа се, че слушателите са открили мълниеносно и новият интернет адрес на предаването [email protected] от където също валяха въпроси.

Един час не стигна за първото издание на „60 минути…“. Директорът Янкулов все пак успя да изброи новите неща в БНР – порталът www.bnr.bg , списанието на базата на продукцията на Радио България ZOOM BULGARIA, обновеното лице на Радио София, конкурсът за № 1 в ефирните програми на БНР.