Сега четете
Медиеният „катарзис“ Бареков,Пеевски, Кулезич

Медиеният „катарзис“ Бареков,Пеевски, Кулезич

64016723a0ebВ ефира на „Нова телевизия“ в неделя бившите водещи на ТV7 Люба Кулезич и Николай Бареков, който вече е политик, превърнаха разговора си в цветиста илюстрация на редакционната политика на изданията около „Нова българска медийна група“ на Ирена Кръстева, които преди месец приеха собствен етичен кодекс заедно с партньорските им медии в Българския медиен съюз.
Бареков беше поканен в предаването на преместилата се в НТВ водеща по повод учредяването в събота на партията му „България без цензура“, но разговорът бързо се превърна в свада, от която зрителите научиха неочаквани подробности за професионалното им битие в TV7, която до 2012 беше собственост на офшорната „Краун медиа“ (с консултант основният собственик на КТБ Цветан Василев), а към момента – на лондонския фонд „Алегро кепитъл“.

Теми на разпрата бяха „помагането“ на правителството на Бойко Борисов, докато е било на власт, и отношенията им с депутата от ДПС Делян Пеевски (останал такъв с решение на Конституционния съд) и банкера Цветан Василев. На въпроса „вярно ли е, че БТК, която е на Цветан Василев, е платила твоя конгрес“ наричаният „новият политик“ отговори, че това е лъжа и че кампанията му досега е финансирана от TV 7, а наема за учредяването на партията му в
НДК е платил „от джоба си“. В същото време той припомни на водещата, че докато е работела в TV 7 под неговото ръководство като изпълнителен директор, е получавала 48 хил. лв. на месец, а тя го обвини в издаване на търговска тайна.
На въпрос колко е близък с Делян Пеевски лидерът на „България без цензура“ контраатакува с твърдението: „Толкова, че поиска услуга от мен, когато бях шеф в TV7, да те назнача на работа. По това време той беше много близък с г-н Борисов и не знам това негово желание ли е било или на Борисов“, каза Бареков, а Кулезич го обвини в „грандиозна лъжа“. На ироничната й реплика „значи разбира от журналисти“ Бареков потвърди: „Е как няма да разбира? Той си направи най-тиражните вестници в България – „Телеграф“ и „Уикенд“ (семейството на Пеевски официално се обявява за издател само на „Телеграф“ и „Монитор“ – бел. ред.).
Двамата си размениха и реплики за Цветан Василев – на въпрос дали банкерът му е покровител и като политик бившия водещ, заяви: „Той не е мой покровител, той беше консултант на телевизията, преди аз да вляза като изпълнителен директор.
А ти поиска няколко пъти среща с него, беше особено настоятелна и излезе страшно възхитена от тази среща.“
Междувременно в сайта ПИК депутатът подкрепи твърдението на Бареков. „Да, това е абсолютна истина. Наистина аз помолих Николай Бареков да назначи Люба Кулезич на работа в ТВ7 и съм изключително учуден, че тя в момента нагло лъже в ефир, че не е знаела за това“, каза Пеевски, като допълни, че сега съжалява, защото според него водещата се е превърнала в прислуга на Бойко Борисов и ГЕРБ. Остана неясно мнението му за забележката в ефир на Бареков за близките му отношения с лидера на
ГЕРБ.

[spider_facebook id=“1″]

По материали на:  Капитал Daily, Телеграф, Стандарт, Он-лайн медии

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре