118Годишната награда за телевизионна журналистика “Свети Влас” ще бъде връчена за четвърти път през юни. Учредителите на отличието решиха да открият процедурата за номиниране сред колегията. Регламентът предвижда автор или цял екип да бъдат отличени от 5-членно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски.

Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български, и да са излъчени от поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ, припомнят от организационния комитет. Първенецът ще получи голямата награда “Свети Влас”, плакет и 15
000 лв. Ще има и награда на телевизионните зрители, придружена от плакет и 5000 лв.

Телевизионен журналист може да бъде отличен и в категорията “Особен поглед”, която носи плакет и 5000 лева. Номинациите обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена от 1 март 2013 г. до 1 март 2014 г. Периодът за предложения приключва на 30 април. Списъкът с финалистите ще бъде обявен след 1 май и ще включва до 20 продукции. Най-късно месец след това ще бъдат излъчени и победителите. Номинации за участие се приемат на адрес: nagradasvetivlas@gmail.com.

www.facebook.com/nagrada.svetivlas