Снимка: БулфотоПопулярното предаване на БНР „Спорт и музика”, което миналата година отпразнува 50-ия си юбилей, грабна голямата награда „Сирак Скитник” за 2013 г.

Годишните награди на националната медия бяха раздадени миналата вечер на официална церемония в Софийска градска художествена галерия, където в момента е наредена изложба, посветена на 130-годишнината от рождението на писателя и художник Сирак Скитник (Панайот Христов), който е и първият ръководител на Радио София.

На събитието бе отбелязана и 79-годишнината на националното ни радио. Наградата за радиожурналистика получи водещата на „Нощен хоризонт” Кармен Манукян. която грабна и приза в категорията „Златният глас на радиото”. Наградата за радиопредаване отиде при „За думите” на програма „Христо Ботев”. Ръководството на БНР присъди посмъртно отличие за швейцарския етнолог, продуцент и изследовател Марсел Селие, популяризирал по цял свят „Мистерията на българските гласове” и българския фолклор. За пръв път тази година радиото проведе конкурс за определяне на колега №1 във всичките 10 ефирни програми.

Информация: BNR.bg