Сега четете
БНР награди „Спорт и музика"

БНР награди „Спорт и музика"

Снимка: БулфотоПопулярното предаване на БНР „Спорт и музика“, което миналата година отпразнува 50-ия си юбилей, грабна голямата награда „Сирак Скитник“ за 2013 г.

Годишните награди на националната медия бяха раздадени миналата вечер на официална церемония в Софийска градска художествена галерия, където в момента е наредена изложба, посветена на 130-годишнината от рождението на писателя и художник Сирак Скитник (Панайот Христов), който е и първият ръководител на Радио София.

На събитието бе отбелязана и 79-годишнината на националното ни радио. Наградата за радиожурналистика получи водещата на „Нощен хоризонт“ Кармен Манукян. която грабна и приза в категорията „Златният глас на радиото“. Наградата за радиопредаване отиде при „За думите“ на програма „Христо Ботев“. Ръководството на БНР присъди посмъртно отличие за швейцарския етнолог, продуцент и изследовател Марсел Селие, популяризирал по цял свят „Мистерията на българските гласове“ и българския фолклор. За пръв път тази година радиото проведе конкурс за определяне на колега №1 във всичките 10 ефирни програми.

Вижте и

Информация: BNR.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре