Сега четете
…Обичам те! Следващият, моля

…Обичам те! Следващият, моля

Шушу-мушу-шушу…
rumour_520x300x24_fillАнна Цолова, НТВ: Журналистът Люба Кулезич е гост в нашето студио, след като вчера бяха оповестени (от в-к „Галерия“) разменени есемеси между нея и Бойко Борисов миналата година…

Люба Кулезич: Не само Бойко Борисов… Този компромат – омерзителен – за пореден път, който е създаден, за да ме дискредитира като журналист на ГЕРБ, като зависим журналист, удря по моята репутация на човек, който е правдив, който иска да говори истината! Този компромат е опит за поредно пребиване на журналист, само че символично. След като ме биха физически, продължават да ме бият по този начин. Това е опит да бъда пречупена и да ми се затвори устата! Ако може. И да бъда квалифицирана като прислуга на бившите управляващи. Разбира се, това е много тежка и грозна манипулация… В този телефон аз имам разменени есемеси и обаждания от… (…) Дълго презентира широтата на контактите си с членове на всички партии и други. (…) Общувам с… (много хора, б.р.), защото съм журналист, вие общувате също!

Виктор Николаев, НТВ: Тук съдържанието е проблемът – дали не е много фамилиарно? Дали не е някаква прекомерна близост с Бойко Борисов, което, както казваш, те дискредитира?… Получаваш СМС „Обичам те“ – Бойко към Люба.

ЛК: Това е лична кореспонденция! Какво и с кого аз си пиша, Викторе, няма никакво значение. Дали някой ми е написал „обичам те“? Знаете ли, че вчера всички, които ми се обадиха по телефона, между които имаше и депутати не от ГЕРБ, ми казаха вместо добро утро или добър ден – обичам те! За да се подиграят с подслушвачите. Обаче тук не става дума за подигравка, тук става дума за репресия! Репресия срещу журналист. Но това, че съм журналист не ме прави изключение. (Към Виктор) Ти си следващият! (Към Анна) Ти си следващата. (Към зрителя) Ти си следващият! Това е фашизъм!… И отгоре на всичко, собственичката и главна редакторка на в-к „Галерия“ казва: от нищо не се притеснявам. Какво означава – да нарушиш три закона и да кажеш, че не се притесняваш? Това е демонстрация на безнаказаност. Това е тази демонстрация на безнаказаност, заради която получаваме ужасни доклади от Брюксел и г-н Вигенин трябва да се оправдава. Сега. Аз ще сезирам прокуратурата за това, че спрямо мен се прилага незаконно – или законно, не зная – подслушване, но незаконно разпространение на информация, при това манипулация! Сезирам г-н Борислав Сарафов, зам. главния прокурор, който отговаря за този тип въпроси и теми… Г-н Сарафов… трябва да се сезирате за това, че аз като български журналист съм подслушвана, репресирана, преследвана, бита. През една медия, която обслужва („Галерия“, б.р.). Това не е личен проблем, вие много добре знаете, това не е лична война. Тази война започна, когато най-официално отказах – публично! – да пея в хора на Алексей Петров… Така че! Така че, г-н Сарафов… имам есемеси и с Цацаров разменени, с въпросния г-н Сарафов, сещам се още с кого, толкова много! Защото аз съм журналист и няма да позволя като български гражданин да бъда преследвана, да бъда репресирана, да бъда убивана – с думи или физически. Казвам ви, г-н Сарафов, вие сте следващият! Ако не направите това, което се прави срещу нарушители на закона, вместо да разпъвате чадър над тях и те да твърдят, че нямат притеснения!

Вижте и

Източник:  в. Сега | стр. 24 | 24.01.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре