Сега четете
Шефът на КРС: Говорим по-скъпо, отколкото би трябвало

Шефът на КРС: Говорим по-скъпо, отколкото би трябвало

Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията, говори в ефира на БиТиВи за това, ще паднат ли сметките за телефон, и за новата метода при изчисляване на времето за разговор. Той смята, че в момента телефонните разговори се плащат по-скъпо отколкото би трябвало.

Никой не задължаваше операторите да таксуват 60 плюс 1 за една минута – тоест независимо дали говорим 1 секунда или говорим 60 секунди повечето оператори ни таксуваха и в двата случая за изговорена минута. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

Нормалният къс разговор според нас е около 30 секунди, затова и смятаме да въведем това като праг и като говорите 36 секунди ще плащаме за 36 секунди, тоест след 30-тата секунда всяка секунда да се заплаща реално. Вече потребителят ще има право едностранно да прекрати договора си, ако самият оператор едностранно е променил договора. За съжаление българският потребител все още е леко наивен и много често подписва договори без внимателно да ги прочете. Затова предложихме някои промени и в тази насока.

Важните клаузи трябва да бъдат болдвани и да бъдат в шрифт поне 12 и да няма важни допълнения в договорите с малък шрифт, също така служителите на дадената фирма трябва да насочват клиентите си към важните моменти от договорите и да не ги премълчават.

Вижте и

От 14 април задължаваме всеки оператор да предлагат поне два пакета с новия тарифен план 30 плюс 1. Те могат да си предлагат и другите планове, но задължително ще трябва да предложат и тези два плана, каза Веселин Божков.

БТВ, „Тази сутрин”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре