Изхвърлят шефове на BTV за далавери  
В корпоративните среди се коментира, че оставката на Адриан Сарбу е получена под натиск, заради разкрити негови злоупотреби с финанси и служебно положение. Разкритието дойде чрез „отрочето” на румънеца “Медиа Про”, което донесе на собствениците на СМЕ само загуби и никакви приходи. В България компанията беше прекръстена на “bTV студиос”, в която се вля продукционниятекип на bTV, воден от Бранко Салич. Компанията произвеждаше bTV Новините, “Шоуто на Слави”, “Комиците”, “Нека говорят… с Росен Петров”, “Модерно”, “Код: Криминално”, “Хрътките”. Сериалите “Домашен арест” и “Маги” също бяха направени от тази продуцентска компания, а проектите се надзираваха лично от Сарбу и съпруга на Ани Салич. Още в първия момент, когато “Медиа Про” се появиха на пазара, те заявиха, че са готови да работят с всяка телевизия с изключение на Нова тв, и недвусмислено демонстрираха, че са готови с всички средства да изхвърлят всички останали продуценти от пазара
“Цялата техника на bTV и студията им са собственост на “Медиа Про”. Новините и цялата вътрешна продукция се снима от тях. bTV се опитаха да накарат всички външни продуценти да наемат техника от „Медиа Про” и да правят копродукции”, | разкриват източнициj на “ШОУ”.
Миноритарният собственик в bTV Красимир Гергов искал да държи цялата реклама, а продуцентите да са свободни – това е неговата формула за печеливша телевизия. Тук е дошъл
)лъсъкът му с румънците, в лицето на Адриан Сарбу, който не искал да се занимава с рекламите, но държал продуцентският пазар да е негов. В крайна сметка обаче Гергов отстъпи пред румънеца и неговите (хора Вики Политова и програмният директор Апостол Пенчев заиграха по свирката на Сарбу.
От май месец миналата година bTV стана официално собственост на гиганта “Таим Уорнър”, който взе основния пакет акции в СМЕ. Още преди сделката да стане факт и да бъде одобрена през юни 2013 г. от Европейската комисия, сътресенията в родния тв лидер станаха факт. Първо я напуснаха редица оператори, асистент^, репортери, дори и пиари. Впоследствие обаче от bTV избягаха Ани Цолова и Виктор Николаев след безпрецедентно спиране на сутрешния блок на телевизията за цял месец; Миролюба Бенатова, главната редакторка на “Новините” Дарина Сарелска и лицето на телевизията Ани Салич. “Най-вероятно имат вътрешна информация за смяната в ръководството и напускат бързо, преди да е станало напечено коментираха ситуацията експерти.
Но не само това е] причината за бягствата от най-желаната допреДИ години телевизия, Заплатите там вече са близо като размер до тези в кабеларките, най-актуалните звезди взимат колкото статисти в американски филм.
Слагането на Павел Станчев на мястото на Вики Политова направи информацията за интересите на “Антенна” към нея; обнародвана от “ШОУ” през юни 2012 г. отново актуална. Станчев беше съветник по инвестициите към борда на директорите на гръцката телевизия от 2010 до края на 2013 година, а в края на май 2013 г. “Антенна груп” официално обяви, че планира да инвестира в тв продукции във всички страни на Балканите. Гръцката медийна група е собственост на магната Минос Киряку, но сега е представлявана от сина му Тиодор. Тогава компанията се опита отново да влезе във владения на Нова I тв, но Киряку предложил на шведските й собственици едва 1/5 от 620-те милиона евро, за които преди пет години им я продаде. И въпреки че сделката за Нова пропадна, “Антенна” не са се отказали да атакуват лидерските позиции на българския медиен пазар.

| 22.01.2014 00:01 | Жълто шоу | стр. 8 |изтеглен файл (1)