Сега четете
В. Жълто шоу: Изхвърлят шефове на BTV за далавери

В. Жълто шоу: Изхвърлят шефове на BTV за далавери

Изхвърлят шефове на BTV за далавери  
В корпоративните среди се коментира, че оставката на Адриан Сарбу е получена под натиск, заради разкрити негови злоупотреби с финанси и служебно положение. Разкритието дойде чрез „отрочето“ на румънеца „Медиа Про“, което донесе на собствениците на СМЕ само загуби и никакви приходи. В България компанията беше прекръстена на „bTV студиос“, в която се вля продукционниятекип на bTV, воден от Бранко Салич. Компанията произвеждаше bTV Новините, „Шоуто на Слави“, „Комиците“, „Нека говорят… с Росен Петров“, „Модерно“, „Код: Криминално“, „Хрътките“. Сериалите „Домашен арест“ и „Маги“ също бяха направени от тази продуцентска компания, а проектите се надзираваха лично от Сарбу и съпруга на Ани Салич. Още в първия момент, когато „Медиа Про“ се появиха на пазара, те заявиха, че са готови да работят с всяка телевизия с изключение на Нова тв, и недвусмислено демонстрираха, че са готови с всички средства да изхвърлят всички останали продуценти от пазара
„Цялата техника на bTV и студията им са собственост на „Медиа Про“. Новините и цялата вътрешна продукция се снима от тях. bTV се опитаха да накарат всички външни продуценти да наемат техника от „Медиа Про“ и да правят копродукции“, | разкриват източнициj на „ШОУ“.
Миноритарният собственик в bTV Красимир Гергов искал да държи цялата реклама, а продуцентите да са свободни – това е неговата формула за печеливша телевизия. Тук е дошъл
)лъсъкът му с румънците, в лицето на Адриан Сарбу, който не искал да се занимава с рекламите, но държал продуцентският пазар да е негов. В крайна сметка обаче Гергов отстъпи пред румънеца и неговите (хора Вики Политова и програмният директор Апостол Пенчев заиграха по свирката на Сарбу.
От май месец миналата година bTV стана официално собственост на гиганта „Таим Уорнър“, който взе основния пакет акции в СМЕ. Още преди сделката да стане факт и да бъде одобрена през юни 2013 г. от Европейската комисия, сътресенията в родния тв лидер станаха факт. Първо я напуснаха редица оператори, асистент^, репортери, дори и пиари. Впоследствие обаче от bTV избягаха Ани Цолова и Виктор Николаев след безпрецедентно спиране на сутрешния блок на телевизията за цял месец; Миролюба Бенатова, главната редакторка на „Новините“ Дарина Сарелска и лицето на телевизията Ани Салич. „Най-вероятно имат вътрешна информация за смяната в ръководството и напускат бързо, преди да е станало напечено коментираха ситуацията експерти.
Но не само това е] причината за бягствата от най-желаната допреДИ години телевизия, Заплатите там вече са близо като размер до тези в кабеларките, най-актуалните звезди взимат колкото статисти в американски филм.
Слагането на Павел Станчев на мястото на Вики Политова направи информацията за интересите на „Антенна“ към нея; обнародвана от „ШОУ“ през юни 2012 г. отново актуална. Станчев беше съветник по инвестициите към борда на директорите на гръцката телевизия от 2010 до края на 2013 година, а в края на май 2013 г. „Антенна груп“ официално обяви, че планира да инвестира в тв продукции във всички страни на Балканите. Гръцката медийна група е собственост на магната Минос Киряку, но сега е представлявана от сина му Тиодор. Тогава компанията се опита отново да влезе във владения на Нова I тв, но Киряку предложил на шведските й собственици едва 1/5 от 620-те милиона евро, за които преди пет години им я продаде. И въпреки че сделката за Нова пропадна, „Антенна“ не са се отказали да атакуват лидерските позиции на българския медиен пазар.

| 22.01.2014 00:01 | Жълто шоу | стр. 8 |изтеглен файл (1)

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре