Сега четете
Асен Агов

Асен Агов

Асен Йорданов Агов е роден на 8 ноември 1948 г. в София.

Завършва „Международни отношения“ във Висшия икономически институт – София. Повече от 23 години е журналист в БТА и в националната телевизия.

От 1989 до 1993 г. последователно е редактор в БНТ, директор на редакция “Новини” и генерален директор на БНТ.

През 1993 г. е заместник-председател на Националния координационен съвет на СДС и председател на Управителния съвет на агенция “Демокрация” от 1993 г. От 1994-та е председател на Християндемократическия съюз.

Агов е депутат от СДС в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

Вижте и

Председател е на парламентарната комисия по външните работи в 38-то Народно събрание, като действа активно с правителството, за да установи благоприятни за България връзки с Европейския съюз и НАТО, с крайна цел членство в тези организации. Той е заместник-председател в 39-то Народно събрание. В 40-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана.

В сегашното (41-во) Народно събрание, той е член на парламентарната комисия по европейските въпроси. През политическата си кариера, Асен Агов е активен поддръжник на европейската интеграция, свободно развитие на капитализмът и капиталовите пазари, абсолютния авторитет на закона (т.е. над държавната администрация), суверенитета на гражданите, човешките права и либералните морални принципи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре