Сега четете
За рисковете на фото-репортерството

За рисковете на фото-репортерството

Дейв Мартин снимкаВ началото на седмицата и новата година света се прости с един от най-добрите обективи на Associated Press. Тъжната вест ни показа за пореден път, че точният кадър и отличната снимка се постигат с цената на много адреналин и високо напрежение.

През 2014 г Luboslovie.bg  ще представи професията на фотографа-репортер, чрез интервюта и материали на доайените в бранша без който новините не биха били същите. Трогателната история на Дейв Мартин, като тъжна ретроспекция.

Световноизвестен спортен фотограф припада и умира по врема на Новогодишен мач на Стадион Джорджия-Дом в Атланта, Джорджия.

Дейв Мартин, на 59 години, претърпя сърдечен удар по време на снимане на Американски футбол в Атланта, Джорджия на 31.12.2013 година.

Той бе доказан и дългогодишен фотограф за Associated Press.

Нахлувайки на терена за да направи още от легендарните си снимки точно след като отбора Texas A&M побеждава този на Duke и хващайки в кадър как играчите заливат с кофа дова треньора Кевин Съмлин, Дейв се срива изведнъж на земята, продължавайки да заснема.

За огромно съжаление той претърпява инфаркт и макар и бързо оказаната помощ на терена и престоя му в болница, той почива рано в сряда сутринта 01.01, точно в началото на новата 2014 година.

‚Дейв Мартин е един отличен и отличаващ се фотожурналист, истински отдаден на работата си, както и един прекрасен човек‘ , казва Вице-президента и Директор на цялата фотограция на Associated Press, г-н Сантиаго Лион.

Дейв Мартин започва фотографската си кариера във Флорида през 1982 г., а през 1984г. вече работи за Associated Press като Регионален редактор за Юга.

Той е документирал почти всички по-голями новини и събития в този район през последните 30 години, като сред най- запомнящите се са сниманите образи по време на урагана Катрина, разлива на петрол в Персийския залив и торнадата в Алабама през 2011г.

Вижте и

Пътувайки из цял свят и изграждайки стабилни работни взаимоотношения с колеги от всякакви държави, той също заснема олимпийските игри, различни политически конвенции , както и конфликтите в Афганистан , Хаити и Ирак.

Това което го прави толкова различен е факта че той би направил почти всичко необходимо за да бъде на правилното място и да направи най-добрите снимки, независимо от обстоятелствата и без значение какво е събитието.

Дейв Мартин печели признателност и чрез няколко Американски награди за отличната си работа както и поема много млади фотографи под крилото си като техен наставник но и конкурент.

Той има съпруга и две деца и ще бъде запомнен за духа който е имал и щедростта която е споделял с всички но най-вече и за това че не е бил готов да се задоволи с обичайното!
По материали на Associated Press

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре