Сега четете
Божков ми направи зловещо впечатление. Пеевски може да стане премиер

Божков ми направи зловещо впечатление. Пеевски може да стане премиер

jurnalist-bojkov-mi-napravi-zloveshto-vpechatlenie-peevski-moje-da-stane-premier-1“Този нов кръг олигарси, които израснаха, укрепнаха и възмъжаха под крилото на г-н Борисов, се опитват да изместят от хранилката първото поколение, което израсна от групировките, приватизацията, кредитни милионери, парите на банки и т.н. Цялата тази пасмина се вижда избутана от младите вълци, които забогатяха от еврофондовете и държавни поръчки. Виждам мощна рейдърска атака, в която се отнемат не само пари, но и бизнеси“, това заяви писателят и журналист Калин Тодоров в предаването “Честно казано с Люба Кулезич по ТВ Евроком.

Думите му са по повод последните събития в държавата и в частност за приказката, разказана от бизнесмена в изгнание – Васил Божков. “В този сценарий виждам три отделни разказа. Божков не е сам. Там са Миньо Стайков, Арабаджиеви, а сега и братя Бобокови. Виждам, образно казано, една хранилка, която става все по-тясна, защото на нея се подреждат все повече хора. Мисля, че в бюджета вече има една сериозна капиталова дупка, а  това означава, че на хранилката остава все по-малко храна“, допълни Тодоров.

“Случаят с Васил Божков е много христоматиен. За да му вземат бизнеса създадоха държавен монопол, което е антиконституционно.Виждаме, че първо беше направен държавния монопол върху печата, който да спаси бизнеса на г-н Пеевски, след това бе бизнесът на Божков с хазарта, а сега и създаването на държавна петролна компания, където виждам Валентин Златев, който да бъде ударен“, продължи със своя анализ писателят. “Абсолютно незаконно е г-на от Ботевград, Златев, е свободен човек и към него няма никакви обвинения. Създава се обстановка, при която да бъде ударен Златев, като попътно бъдат ударени братя Бобокови и Красимир Живков“, смята Калин Тодоров. В тази група няма да видите Делян Пеевски, а и Валери Симеонов не казва, че той ще бъде ударен, нито пък прокуратурата ще позволи перце да падне върху него“, подчерта журналистът

“Друг разказ, който се вижда е, че г-н Борисов се е самозабравил, той е бащицата на нацията. Този сценарий за него е удобен. След кризата с COVID той дава индикации, че ще се справи с хората от бизнеса“, коментира гостът на Люба Кулезич. “Когато бъде ударен Валентин Златев ще е различно, защото има пряка връзка с Борисов. Те имат договорни отношения. “Лукойл“ има договор за охрана с фирмата на Борисов “Ипон“. Бившият американски посланик Байърли говореше за това. Но нека не забравяме, че къщата в Барселона е платен с пари на “Лукойл“, платена е с парите на човек, който е работил там. Когато ударят Златев, Борисов ще разбере, че има и друг скрит сценарий, за който премиерът не се досеща“, загатна журналистът.

“Васил Божков не бива да бъде подценяван. Срещал съм се за около половин час с него случайно. Беше странно и особено, защото той не изглеждаше с богата обща култура или богат речник, но изглеждаше изключително концентриран и съсредоточен, като човек, който много точно отсява зърното от плявата. Много живо си спомням какво впечатление ми направи тогава, направи ми зловещо впечатление, не бива да бъде подценяван. Зловещо не с мускули, а с разума си. Второто впечатление, което ми направи е, че той знаеше прекалено много. Много добре знаеше кой кой е в Държавна сигурност и много добре знаеше всичко за задкулисието. Това бяха двете неща, които бяха много интересни за мен. И двете неща не трябва да позволяват на Борисов да го подценява. Той ще играе докрай, ще играе ва-банк, просто, за да си отмъсти“, разказа Калин Тодоров. “Тошо Тошев, който е приятел с Васил Божков, беше организирал среща между Божков и Борисов в редакцията на вестник “Труд“. На мой въпрос към Тошев защо Божков е единственият, който успява да оцелее, отговорът беше много странен.Тошев ми каза: “Той е изключително жесток““, продължи журналистът със спомени от миналото.

Вижте и

“Има нещо много опасно, което не се разбира и което в един момент може да се окаже квинтесенцията на целият случай “Божков“. Ако Борисов подцени ситуацията, а той ще я подцени, ако не отговори на Божков, дори ако трябва с оставките на Горанов и Менда Стоянова, тогава ще се случи нещо, което аз наричам диктатура на каскетурата. Г-н Пеевски министър-председател, зад който стоят прокуратурата и ДАНС. Тогава нищо чудно той да вземе тотото, тези пари под някаква форма ще станат частни. Много скоро ще станем свидетели на една гангстерска война, която ще се води с държавни органи. Пеевски си е обмислил много добре нещата, големият губещ е ГЕРБ.

Не става дума за самия Пеевски, а за хората, които стоят зад него, те са големият паяк“, прогнозира журналистът и писател Калин Тодоров. Вече дори не е толкова важно дали имаме или не истинска прокуратура. Скандалът е толкова голям, че дори и прокуратурата да продължи да си затваря очите, това няма да спре дотук. Ние сме част от европейската общност, съюзници сме на САЩ, които смятат, че законът е над всичко. Има и една г-жа Кьовеши, която още нищо не е казала. У нас има чужди посолства, които слушат и гледат. Божков беше свещената крава на Прехода. Никой по никакъв начин не го докосваше. Той беше в някаква степен национална гордост – неговата колекция представяше България в чужбина. С тази изложба отпразнувахме 10-годишнината от влизането ни в ЕС в Брюксел“, каза още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре