Кога да преговаряме за размера на заплатата си?

adult-analyzing-banking-1418344Обикновено кандидатите за работа биват съветвани да не говорят за размера на очакваното възнаграждение, преди да е сигурно, че те ще са избраният нов служител. Времената обаче се променят и в наши дни този съвет не е най-добрият, който можете да получите.

В днешните икономически реалности е абсолютно допустимо да дискутирате възнаграждението си още в самото начало. Това съветва Сузи Уелч, известен писател, журналист и съпруга на Джак Уелч – изпълнителен директор на гиганта General Electric, предава CNBC.

  По думите й не всички региони и индустрии позволяват подобен подход, но като цяло работодателите в наши дни трудно намират квалифицирана работна ръка, като добрите кандидати се привличат много трудно. Това означава, че работниците разполагат с предимството да поискат заплатата, която желаят, дори това да е първо интервю за дадена работна позиция. От друга страна, работодателят също има конфорта да разбере веднага дали с кандидата са „на една вълна“ по отношение на заплащането, преди да пристъпят към разясняването на правата и задълженията на работното място.

„Кретените все още трудно биват взимани на работа. Пробвайте нещо като „Тази позиция изглежда фантастично и съм много развълнуван. Можете ли да ми помогнете да разбера диапазона на заплатите, за да се уверим, че гледаме в една посока, преди да продължим?“, съветва Уелч.

По думите й икономическата експанзия не продължава вечно и някой ден, когато тежките времена се завърнат, може преговарянето за възнаграждението отново да стане тема табу. Но докато това се случи, няма причина да не заявите финансовите си изисквания още в началото на разговорите

Любословие.БГ по profit.bg

Коментирайте първи тази публикация на "Кога да преговаряме за размера на заплатата си?"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*