Сега четете
Две жени изземат мъжки роли на екрана

Две жени изземат мъжки роли на екрана

natalie-portman-says-shes-open-to-returning-to-the-mcu-as-jane-foster-social-1000x600-1000x500Натали Портман се завръща в киновселената на „Марвел“. Тя ще изиграе женското въплъщение на бога на гръмотевиците в лентата „Тор 4“, съобщава „Варайъти“.

Актрисата се появи на сцената на Комик Кон в Сан Диего заедно с режисьора Тайка Вайтити и актьорите Крис Хемсуърт и Теса Томпсън. Натали тържествено получи чука на Тор.

„Винаги съм завиждала на неговия притежател“, с усмивка призна Портман.

В първите два филма за Тор тя изигра физика Джейн Фостър, но не участва в снимките на „Тор: Рагнарок“

За тези, които четат комикси, появата на женския образ на гръмовержеца не е изненада. Героинята на Натали Портман в началото беше любовница на Тор, но след това тя беше призната за достойна да носи титлата богиня на гръмотевиците.

Новият филм ще излезе на голям екран на 5 ноември 2021 г. Той ще се казва „Тор: Любов и гръмотевици“.

Тя стана популярна с ролята си в „Капитан Марвел”

Край с Момичетата на Джеймс Бонд. В легендарната поредица вече влизат Жените на Бонд. Новината идва, след като преди няколко дни стана ясно, че новият агент 007 ще се изиграе от тъмнокожа актриса. За тази роля се спряга 31-годишната актриса – Лашана Линч, популярна с ролята си в „Капитан Марвел”. Ето и първите реакции.

Но Джеймс Бонд едва ли ще се превърне в Джейн Бонд. Поне не в следващия епизод на поредицата.

„Създателите на филма искат да запазят Джеймс Бонд като образ и да не правят крайно извратени експерименти, в които му сменят името, цвета, пола и сексуалността, но искат да изпратят един символичен жест към епохата на #metoo. Идеята е символично предаване на щафетата – белият мъж Джеймс Бонд предава щафетата на чернокожата актриса Лашана Линч, която вече е 007”, заяви журналистът Владислав Апостолов.

67205878_370155263703204_4194778619656011776_n-645x323

Съща така стана известно, че жена ще играе агент 007 в следващия филм за Джеймс Бонд

Вижте и

За феновете на поредицата обаче 007 е неделима част от образа на Джеймс Бонд.

„Променят се разбиранията, нормите и обществото. Истината е, че колкото и да съм харесвала предишните филми за Бонд, наистина го има този образ на жената, в който тя е просто готината мацка, той спи с нея и после я оставя”, каза още кино влогърът Андреа Банда Банда.

„Джеймс Бонд на Шон Конъри, този наистина Алфа мъжкар, който обича да доминира дамите, не съществува отдавна. Филмите с Даниел Крейг са изключително умерени. Но това е проблемът с тази идеология, защото никога не им е достатъчно”, каза още Апостолов.

Промяна ще сполети и Момичетата на Бонд, които вече ще се наричат вместо Bond girls, Bond Women.

Възможно е авторите на филма да търсят повече приходи, като напълнят салоните с публика, която се припознава с героите на екрана. Примерът е с касовия успех на „Черната пантера“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре