Сега четете

Le_Quoc_Minh_vice_president_Vietnamese_news_agency_jun_2019_48164Ле Куок Мин е вицепрезидент на Виетнамската информационна агенция (ВИА), който участва в VI Световен конгрес на информационните агенции в София от 13 до 15 юни.

Какви са основните предизвикателства пред вашата агенция днес?

Ние сме изправени пред много предизвикателства. Но бих посочил като едно от най-големите социалните медии, които разпространяват всякакви новини – верни, но и фалшиви.

Социалните медии се превърнаха в сила, те са много голям конкурент що се отнася до бързината. И за нас, традиционните медии, наистина е трудно да се конкурираме с милиони хора, всеки от които със смартфон в ръка. Днес всеки може да е граждански журналист и да разпространява всякакви новини.

Казахте, че днес всеки може да е журналист. Имаме и фалшиви новини. Как трябва да се справим с този много сериозен проблем?

Сега хората плуват в истинско море от новини. И толкова много от тях са фалшиви. Има тенденция хората да се връщат към надеждните източници на информация.

И сега е точният момент да докажем, че ние, агенциите, сме такива източници, предоставяйки професионални и висококачествени новини. Като правим това, ние можем да си върнем доверието на обществото.

Живеем във времена, които не са финансово лесни за информационните агенции. Къде може да намерят те нови източници на приходи?

Вижте и

Наистина е трудно да се правят пари в наши дни. Затова е необходимо да диверсифицираме източниците си на приходи, да намерим различни методи, медийни, но и немедийни. Много информационни агенции по света могат да си докарват доходи, например, от своите бази данни, да правят пари от технологиите, с които разполагат, да правят пари дори от търговски дейности.

И едно от най-важните неща е да правим пари от нашата аудитория, от хората, които ни четат – те да плащат! Това е един от най-устойчивите начини да оцелеем.

luboslovie.bg/sbj-bg.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре