Сега четете
Водещи журналисти напускат Gong.bg заради Кирил Домусчиев

Водещи журналисти напускат Gong.bg заради Кирил Домусчиев

phpnn8konСобственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е казал на Николай Александров, че не го харесва. Вече бившият главен редактор на сайта Gong.bg е известен като привърженик на ЦСКА и подкрепя ръководения от Гриша Ганчев отбор.

Оттеглянето на Александров доведе до катаклизми в онлайн изданието. Вчера водещият на „Спортно шоу Гонг“ Томислав Русев и неговият екип в състав Валентин Грънчаров, Стефан Стоянов, Ивайло Йовчев и Веско Вълчев обявиха, че повече няма да работят за Gong.bg.

Те са солидарни с Александров, с който работят от дълги години. Освен това гуруто на култовия бранд Русев е забелязал „първи признаци на редакционна намеса“. „Gong.bg“ наскоро стана собственост на Домусчиев, като част от придобиването на „Нова броудкастинг груп“ и пакета медии на „Нетинфо“.

„Тогава (преди 12 години) ни закриха радио „Гонг“ и го направиха чалга радио. И ние решихме да си създадем сайт. По нашия си модел – бавничко и постепенно. Мислехме, че той е на сигурно място. Официално спираме всякакво редакционно участие в Gong.bg от солидарност с Александров, който напусна сайта.

Вижте и

Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както беше досега, е, защото забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Спортният екип на „Дарик“ никога не е търпял и най-минималната намеса за вижданията как да изглежда нашият продукт“, каза Русев и посочи, че ако се наложи, ще даде подробности.

 От спортното шоу добавиха, че се прекратява и договорът за влога „Без бутонки“. Те твърдят, че промяната няма да се отрази на информационното отразяване на събитията около Лудогорец в ефира на „Дарик“.

Домусчиев придоби „Нова броудкастинг груп“ преди по-малко от два месеца. Промени на управленски позиции вече имаше в „Нова телевизия“. Все още не е финализирана сделката да придобие останалите 30% от „Нет инфо“, притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на „Дарик радио“). Именно Радев е причината Русев и екипът му да са все още в радиото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре