Сега четете
Преглед на българския печат

Преглед на българския печат

press„Глобяват медии до 20 млн. евро за злоупотреба с лични данни. Това става възможно с окончателното гласуване на промените в Закона за личните данни, информира вестник „Труд“. Изданието посочва, че по субективни критерии ще се прави оценка дали е нарушен Законът.

„Опитват да сплашат неудобните медии“, пише във водеща публикация вестник „Дума“. Законовите промени дават възможност държавни органи да проверяват медийни публикации, журналисти, академични проучвания, документални материали, както и да оказват достъп до информация. Това посочва изданието и допълва, че според приетите текстове ще се преоценява дали журналистите законово имат достъп до данните и дали имат право да ги изнасят.

Вестник „Стандарт“ пише: „БСП между Станишев и Жана д’Арк“. Изданието обяснява, че една от дилемите, които трябва да решат социалистите на своя конгрес, е кой да води листата за евровота – Елена Йончева или Сергей Станишев.

„Проверката за апартамента на Горанов е приключила, но е тайна“, съобщава вестник „Сега“. Изданието уточнява, че антикорупционната комисия e приключила проверката си на финансовия министър Владислав Горанов, който живее безвъзмездно от години в апартамент на кръстника си Иван Сариев и е изпратила резултатите на Върховната касационна прокуратура. Това стана ясно от обясненията на комисията пред „Сега“.

Вижте и

Какво точно е дала антикорупционната комисия на прокуратурата обаче е тайна. Оттам са обяснили, че дирекцията им „Противодействие на корупцията“, която се е занимавала с Горанов е секретна, както и информацията, която излиза.

„Вместо бой снимайте детето с телефон!“, пише в заглавие на първата си страница вестник „24 часа“. Изданието отбелязва, че боят над децата е от миналото, днес новият модел на възпитание е заснемане на вредните навици с камера. „Покажете клипа на детето и го обсъдете заедно. След това изтрийте клипа, ако детето обещае, че ще промени поведението си“. Това съветва в интервю за „24 часа“шефката на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова. Сред модерните методи са още разговорите, похвалите и поощряването. Експертите са категорични, че ако родителят е насилник, и детето става такъв, допълва всекидневникът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре