Сега четете
CNN travel посочи Пловдив сред най-добрите места за посещение през 2019 г.

CNN travel посочи Пловдив сред най-добрите места за посещение през 2019 г.

Най-голямата американска Телевизия CNN travel постави Пловдив сред 19-те най-добри места за посещение през 2019 г. Сред другите препоръки за пътешествия са Крайстчърч (Нова Зенландия), Египет, Фукуока (Япония), Гана, Гранд Каньон (САЩ), Хаваите, Яфа (Израел), Керала (Индия), Лихтенщайн, Лима (Перу), Ню Йорк, Оаксака (Мексико), Оман, Ваймар (Германия).

Известен с руините от римската епоха, Пловдив навремето е бил и владян от гърци и османци. На кръстопътя между Изтока и Запада тук се смесват културни влияния, открояващи се в забележителности като 600-годишната Джумая джамия и османската Чифте баня от 16-ти век, в която сега са изложени експонати на модерното изкуство, посочва CNN. През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживена фестивална сцена. През юни и юли фестивалът Opera Open е в разгара си и посетителите могат да хванат оперните спектакли в невероятния Античен театър на града. В хипстърския квартал Капана се провежда Капана Фест, който предлага културни развлечения през лятото и есента. Разхождайки се из Kapaна, ще попаднете на занаятчийски ателиета, нощни клубове и много други места, където да се потопите в бохемска, спокойна атмосфера, се казва в публикацията.

CNN съветва туристите да не пропускат Римския стадион, построен в чест на император Адриан през 2-ри век след Христа и Форума, където някога е бил разположен административният център на Пловдив. Най-забележителен от древните реликви е Античният театър, който е възстановен в средата на 20. век и е идеалното място за гледане на едно-две представления.

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре