Сега четете
КЕВР: Парното и топлата вода ще поскъпнат средно с 8%

КЕВР: Парното и топлата вода ще поскъпнат средно с 8%

php3outse_800x-Парното и топлата вода ще поскъпнат средно с 8 процента за страната от началото на отоплителния сезон. Това обясни председателят на енергийния регулатор Иван Иванов:

„Най-важният енергиен носител за всички български граждани, домакинства и бизнес – това е цената на електрическата енергия. Комисията намери необходимия буфер да не се променя цената на електрическата енергия“.

Поскъпването на топлоенергията е в резултат на повишаването на цената на природния газ от октомври. Въпреки, че синьото гориво ще поскъпне с близо 14%, реалното повишение за крайните потребители на газ ще бъде с 8%, каза Иванов:

„Цената на услугата се формира не само от цената на природния газ, но и от задължително заплащане на достъп, пренос, разпределение и снабдяване. По този начин всеки, който ще плаща за доставения му природен газ, ще плаща с 8% повече, а не с 13,89“.

Вижте и

Същевременно, омбудсманът Мая Манолова призова регулатора да обясни подробно как се определят цените:

„Защото зад всяка десета от процента на предложеното увеличение, стои процент увеличение на основни стоки и услуги за българските граждани. Стои поскъпване на живота“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре