Сега четете
Израел няма да е домакин на Евровизия?

Израел няма да е домакин на Евровизия?

eurovision-2016-logoЗа първи път от 39 години страната, спечелила Евровизия, най-вероятно няма да бъде домакин на музикалния конкурс, информира Дарик. Нета от Израел зае призовото първо място в шоуто преди само няколко месеца, но перспективата Евровизия 2019 да не се проведе в родната ѝ държава, поради финансови причини, става реална.

Местната обществена Телевизия KAN е дала ултиматум на правителството да осигури договорените след дълги преговори средства до вторник, като в противен случай ще се оттегли от домакинството. Нета спечели Евровизия преди около 3 месеца след едно от най-оспорваните класирания от дълго време насам. Изпълнителката започна да обикаля студия в цял свят, като дори американският гигант „Билборд“ написа статия за нея.

Новината, която съпътстваше всяка нейна изява в медийното пространство, обаче беше свързана с въпроса дали наистина Израел ще домакинства Евровизия. Слухове, напълно отричащи тази възможност, се появиха веднага след края на бляскавото шоу тази година в Португалия. Проблемът е свързан с високата цена, необходима на Израел за организирането на конкурса. Държавата беше обещала да отдели нужните приблизително 35 милиона евро за цялостната продукция.

Вижте и

В правилника на EBU обаче пише, че Израел трябва да прехвърли в сметката на организаторите допълнително 12 милиона евро като депозит. При успешно провеждане на конкурса тази сума се връща в пълен размер на страната домакин, но при форсмажорни обстоятелства, когато се налага конкурсът да се преместен в друга държава по вина на страната домакин по каквото и да е причина, то тази сума ще бъде използвана за целта. Срокът Израел да преведе гаранционния депозит изтече на 1 август, но EBU даде последнаотсрочка днес до края на деня.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре