Сега четете
На 2 юли отбелязваме Международния ден на спортния журналист

На 2 юли отбелязваме Международния ден на спортния журналист

aipsЧестито на колегите от спорта!На 2 юли се чества Международният ден на спортния журналист. На този ден през 1924 г. в Париж е създадена Международната асоциация на спортната преса (AIPS), която днес обединява близо 150 национални съюзи.Празникът се отбелязва от 1995 г. по инициатива на асоциацията на спортната преса, а е обявен през 1994-та за 70.годишнината на AIPS.Определението за спортна журналистика е: социално значима дейност по събирането, обработката и разпространението на спортна информация чрез каналите за масова комуникация – преса, радио, телевизия и интернет.

AIPS е основана на 2 юли 1924 г. – дни преди летните олимпийски игри в Париж, където я обявяват от боксов ринг четирима ентусиасти с идеята да покажат, че боксът е в центъра на всички спортове.А самият термин журналист възниква в ранния XIX век, когато означава само хора, пишещи за периодични издания (или журнали). Мнозина приемат журналиста и репортера за едно и също нещо.

Но репортерът е само един от видовете журналисти, наред с фотографите, колумнистите, главните редактори и т.н.В днешното общество журналистът е придобил особено място в съзнанието на хората. Той е човек, който събира и разпространява информация за обществени явления, тенденции, важни теми и хора. От него се очакват професионализъм в предаването на събития, безусловно придържане към истината и журналистическа етика.Дали е случайно или не, но днес освен професионален празник на спортния журналист е и Международен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО).На 2 юли се чества Международният ден на спортния журналист. На този ден през 1924 г. в Париж е създадена Международната асоциация на спортната преса (AIPS), която днес обединява близо 150 национални съюзи.На 2 юли се чества Международният ден на спортния журналист.

На този ден през 1924 г. в Париж е създадена Международната асоциация на спортната преса (AIPS), която днес обединява близо 150 национални съюзи.В богатата колекция от вестници на Антонио Станоев, побрала издания от 150 години, се съхраняват десетки юбилейни броеве с неизвестни факти за възрожденци, поборници, политици на нова България и културни дейци, чието дело е покрито от патината на историята.В богатата колекция от вестници на Антонио Станоев, побрала издания от 150 години, се съхраняват десетки юбилейни броеве с неизвестни факти за възрожденци, поборници, политици на нова България и културни дейци, чието дело е покрито от патината на историята.Генералният директор на BBC лорд Тони Хол е новият президент на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU/ЕСРТ).

Вижте и

Той беше избран с абсолютно мнозинство по време на 80-ата Генерална асамблея на съюза в Тирана, Албания.Генералният директор на BBC лорд Тони Хол е новият президент на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU/ЕСРТ). Той беше избран с абсолютно мнозинство по време на 80-ата Генерална асамблея на съюза в Тирана, Албания.Уорън Рамос напада „Капитал газет” заради статия от 2011 г.Стрелбата в редакцията на в.

„Капитал газет“ в Анаполис, щата Мериленд, при която са убити 5 души, е била целенасочена атака на 38-годишния нападател, разкри началникът на местната полиция Бил Крампф, цитиран от ДПА.Стрелбата в редакцията на в. „Капитал газет“ в Анаполис, щата Мериленд, при която са убити 5 души, е била целенасочена атака на 38-годишния нападател, разкри началникът на местната полиция Бил Крампф, цитиран от ДПА.Бела Чолакова е тазгодишният носител в категория „Журналист“ на наградата „Златна ябълка“ за принос към правата и благосъстоянието на децата в България, връчвана от Националната мрежа за децата.Бела Чолакова е тазгодишният носител в категория „Журналист“ на наградата „Златна ябълка“ за принос към правата и благосъстоянието на децата в България, връчвана от Националната мрежа за децата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре