Сега четете
НАТО: „Смъртта“ на журналиста Бабченко подкопава доверието в медиите

НАТО: „Смъртта“ на журналиста Бабченко подкопава доверието в медиите

Мнимата смърт на руския журналист Аркадий Бабченко в Украйна може да подкопае доверието в свободните медии и да налее масло в огъня на пропагандата. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след първата част от днешното заседание на министрите на отбраната от алианса. Всички сме успокоени, че Бабченко е жив. Свободата на медиите е част от демокрацията, зависими сме от тях. Най-доброто средство срещу фалшивите новини са свободните и независими медии, които цитират ясни източници и проверими факти, добави той.

Все още сме много обезпокоени за случая „Скрипал“, заяви генералният секретар. По неговите думи няма причина съюзниците да се съмняват в изводите на британското правителство по този въпрос. Има различни виждания сред съюзниците за разширяването на газопровода „Северен поток“, съобщи Столтенберг. За НАТО са важни разнообразието и сигурността на енергийните доставки, както и развитието на източниците на възобновяема енергия, добави той.

Столтенберг съобщи, че НАТО е представила на ЕС точните си изисквания за развитието на инфраструктура с двойно предназначение, за да се повишат способностите на войските на пакта за бързо придвижване. ЕС и НАТО работят по 74 съвместни проекта и това е най-мащабното взаимодействие между двете организации досега, отбеляза той. /НЖ/

Виж също:

Вижте и

Застреляха руски журналист, критик на Путин

Руските медии с реакции на фалшивото убийство на Бабченко

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре