Сега четете
Много тъжно. Напусна ни едно от емблематичните лица на БНТ

Много тъжно. Напусна ни едно от емблематичните лица на БНТ

cveti-atanasova-537552-810x0Почина репортерът на БНТ Цветелина Атанасова, съобщиха от националната телевизия.“Повече от 25 години тя посвети на Българската национална телевизия. Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната „Светлина в безкрая“. Изкачваше планините и даваше личен пример за опазването им.Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези „на края на света“.

Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух“, пишат от БНТ.Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров”, а по-късно и Нов български университет в Департамент „Масови комуникации”със специалност „Продуценство”, както и „Операторско майсторство” в Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ.От 1984 г. е журналист в БНТ.

Автор е на повече от 100 документални филма, между които сериите „Потънали черноморски пристанища”; ”Под морските вълни”; „Акра – история между вода и огън” (получил Годишна награда за принос в популяризирането на културно-историческото наследство”, 2013 г.); „Солени сълзи”; „Силата на Дамасцена”; ”Плачът на морето”; „Черно море – съдба и бъдеще”; ”Черно и бяло”; „Пришълците” (получил Голямата награда на Mtel Media Master); „90 градуса южна ширина”.

Участвала е в екологични мисии в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХ-та и ХХIII-та Антарктически експедиции. Носител е на престижни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за цялостен принос в опазването на Черно море на Програмата на ООН за развитие.

Вижте и

http://news.bnt.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре