Сега четете
За 72-ри път организират Национален поход „По пътя на Ботевата чета“

За 72-ри път организират Национален поход „По пътя на Ботевата чета“

Областна администрация Велико Търново подкрепи инициативата на Областна администрация Враца, която за пореден път организира Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“, Козлодуй – Околчица-2018 г..

Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, а през 2018-та ще се състои под патронажа на г-жа Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Походът е III-та категория на трудност и се провежда в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.1f84d0ac0be117185af419c823885082

В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.

Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика“ – Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Вижте и

Регламентът, определящ реда и начина на участие в туристическата проява, е достъпен на ел. адрес:http://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html .

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре