Сега четете
ДПС: ГЕРБ задържа закона ни за медиите

ДПС: ГЕРБ задържа закона ни за медиите

Screenshot (6)Вече 4-и месец ГЕРБ не внася за разглеждане законопроекта на ДПС за медиите, който ще изслетли собствеността и финансирането им. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от движението Велислава Кръстева, която е вносител заедно със съпартийците си Йордан Цонев и Делян Пеевски.Това стана по време на дебат, преди Народното събрание да приеме днес отчета за дейността на СЕМ. В него се разбра, че нито една от парламентарните групи не вярва на класацията за свободата на словото на “Репортери без граници”, която поставя страната ни на незавидното 111-о място.

От БСП настояха СЕМ да вземе отношение по въпроса. “Една класация, направена от неправителствена организация, на която аз не вярвам. Избират се едни репортери, правят се с тях интервюта, питат се има ли свобода на словото, те казват “Няма”. В същото време Малта е на 37-о място, Словакия – на 26-о, а там убиха журналисти, разследвали правителствата.” Така аргументира Тома Биков от ГЕРБ защо намира касацията за немеродавна.Александър Симов от БСП се съгласи с него, но остана категоричен, че въпреки това СЕМ е трябвало да вземе отношение по темата.Павел Шопов от “Обединени патриоти” обясни, че “БНТ се е превърнала в частна телевизия на господина Сорос”, която искала винаги да се наплюе Русия. Съпартиецът на Волен Сидеров се възпротиви яростно на неолибералите и “неосоросианците”.

“Вчера журналист беше блъскан, ръган, буквално малтретиран. А да видим сега СЕМ как ще реагира”, провокира Шопов по повод сблъсъка при Паметника на Съветската армия на 9 май между репортер на телевизия “Алфа” и депутати от БСП. Единият от тях – Славчо Велков, уточни, че не журналистът, а той самият е пострадал при това – получил криза като диабетик и трябвало колегите да му помагат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре