Сега четете
5 медала завоюва СК „Етър Виктори 2011” на турнира по борба в Севлиево

5 медала завоюва СК „Етър Виктори 2011” на турнира по борба в Севлиево

3 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха състезателите на СК „Етър Виктори 2011” в турнира по борба „Млади Данколовци” в Севлиево. Състезанието се проведе на 21 април. Великотръновският клуб участва с 6 състезатели: Никола Викторов и Марин Петков в категория до 51 кг, Марин Маринов и Диян Димчев в категория до 38 кг, Владислав Димитров и Росен Николаев в категория до 48 кг.borba_sevlievo

По регламент на турнира срещите преминаха всеки срещу всеки, като младите борци бяха разделени във възрастовите групи: деца, момчета и кадети. Турнирът е много силен, тъй като сред участниците бяха и 16 медалисти от Държавни първенства през годината. „Участниците на великотърновския клуб се бориха срещу опоненти в по-горни категории”, коментира след финала председателят и треньор на „СК „Етър Виктори 2011” Николай Викторов.

„И въпреки оспорваните битки и лошото, бих казал такова посредствено съдийство, нашите момчета грабнаха 5 медала”, сподели още председателят на клуба по борба. „Например в една от срещите на Никола Викторов, той се бори срещу опонент с поне 3-4 кг по-тежък, което не му попречи в началото на схватката да вземе 3 точки, но после остана втори”, допълни председателят на „СК „Етър Виктори 2011”.

Целта на състезанието бе най-вече да се провери нивото на младите момчета и готовността им за предстоящи Държавни шампионати. В края на тази седмица СК „Етър Виктори 2011” ще участва в турнир, организиран по повод откриването на облагородения парк за спорт и отдих в Сливен и по покана на Клуб „Станка Златева”.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре