Сега четете
Юлия Скрипал с първо изявление след отравянето

Юлия Скрипал с първо изявление след отравянето

full_tablet_1e7738b0-8f3e-4642-9275-153d6bea1d78Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, която заедно с него бе отровена с нервнопаралитично вещество в Солсбъри на 4 март, заявява, че с всеки ден се чувства все по-добре, предадоха световните агенции.

„Събудих се преди повече от една седмица и съм щастлива, че могат да кажа, че се чувствам все по-добре с всеки изминал ден“, казва 33-годишната Юлия в изявлението, което е разпространено от нейно име от полицията в Лондон, уточняват агенциите.

„Сигурна съм, че вие разбирате, че целият този епизод е нещо дезориентиращо, и се надявам, че ще уважавате моя личен живот и този на семейството ми по време на периода на моето възстановяване“, допълва Юлия Скрипал.

Това е първо изявление на Юлия Скрипал след отравянето й на 4 март, отбелязват агенциите.

Междувременно племенницата на Сергей Скрипал заяви, че възнамерява да замине за Англия и да върне в Русия неговата дъщеря Юлия, предаде Ройтерс.

Виктория Скрипал каза в ефира на руската телевизия, че е кандидатствала за британска виза, но не е сигурна дали властите в Обединеното кралство ще й позволят да види братовчедка си Юлия или чичо си Сергей.

Вижте и

„В момента имам само една цел: да замина за там и да отведа Юлия, поне Юлия“, каза Виктория Скрипал. Тя допълни, че Юлия Скрипал винаги е била много далеч от политиката. „Доста по-сложно е със Сергей“, каза племенницата.

Случаят „Скрипал“ вкара отношенията между Изтока и Запада в най-тежката им криза след Студената война. Великобритания и съюзниците й изгониха около 130 дипломати, а Москва отговори реципрочно

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре