Сега четете
Телевизионна новинарска медия в Пакистан назначи транссексуален водещ

Телевизионна новинарска медия в Пакистан назначи транссексуален водещ

marvia-malik

Телевизионна новинарска медия в Пакистан назначи т…Пакистански новинарски ТВ канал сътвори история, като нае първия си трансексуален водещ на емисия излъчвана на живо.Мария Малик, 21-годишната журналистика, бе домакин на първата си програма за местната телевизия “Kohenoor”. Нейният телевизионен дебют стана хит в Туитър и Фейсбук, а „нейното“ наемане бе похвалено в социалните мрежи като положително развитие в социално консервативната страна. Г-жа Малик казва, че избухнала в сълзи, когато разбрала, че е получила тази работа и че се надява, като пример, да подобри живота на други трансексуални пакистанци.

Много трансексуални лица са изправени пред дискриминация в Пакистан и са маргинализирани и подигравани от обществото, a Малик е отхвърлена от семейството си от 15-годишна възраст.Транссексуалните хора се мъчат да намерят работа в Пакистан и често прибягват до просия, танци или проституция.По-рано този месец сенатът на Пакистан гласува в полза на законопроект, който защитава правата на транссексуалните хора и им позволява да определят собствената си полова идентичност. Той също така възпрепятства работодателите да ги дискриминират.Телевизионната агенция заяви, че г-жа Малик е наета по заслуги и че компанията не се опитва умишлено да прави каквито и да било изявления.

Собственикът й каза пред американска радио мрежа, че транссексуалните хора „трябва да бъдат третирани с достойнството и уважението, което заслужават“.Преди да стане журналист, г-жа Малик работи в Пакистан като модел. Тя също бе първият транссексуален модел, който оглави подиума в своята страна по време на годишния конкурс по дизайн и мода в Пакистан по-рано този месец.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре