Сега четете
Синдикалистите искат създаване на Закон за насилието на работното място

Синдикалистите искат създаване на Закон за насилието на работното място

journalistУчителите, медицински специалисти и журналисти – най-тормозени на работното място

Най-много стрес и тормоз на работното място има сред учителите, след тях са медицинските специалисти и журналистите. Данните съобщи председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева по време на конференция по темата. Според синдикалистите необходимо е създаване на Закон за насилието на работното място.

6 милиона жени по света търпят насилие на работното място, това е световен, а не само български проблем, съобщи Янка Такева.

„Там, където са феминизирани професиите, има най-много насилие. И по изследванията, които и Синдикатът на българските учители направи, и нашата конфедерация, на първо място по стрес и тормоз е учителската професия, след това са медицинските специалисти, следвани от журналистите“, обобщи данните Такева.

Вижте и

Според европейско проучване 40% от работодателите са обезпокоени от насилието и тормоза на работното място, обяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ Любен Томев. „Но само 25% от тях са въвели мерки за борба с проблема. А в много страни от С този дял не надвашава10%“, заяви той.
По думите му е необходимо създаването на Закон срещу насилието на работното място, разработване на Етични кодекси по отрасли и антистрес програми.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре