Сега четете
Областният управител на В. Търново уважи приема на Генералния консул на Русия

Областният управител на В. Търново уважи приема на Генералния консул на Русия

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова. Събитието бе по повод пристигането на Генералния консул в страната. Проф. Любомира Попова пожела успешен мандат на Генералния консул и добави, че сътрудничеството и добрите взаимоотношения между Областна администрация – Велико Търново и консулството на Руската федерация в Русе ще продължат да се развиват в положителна посока, стъпвайки на основите на разбирателството между нашите две съседни страни.  Консулът получи от областния управител подарък, уникален керамичен съд изработен в грънчарската работилница на Самоводската чаршия.  14

По време на празничното събитие прозвучаха химните на Руската Федерация и на Република България.
Специален гост на събитието беше Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. Той приветства присъстващите и подчерта значението на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна. Кратко слово произнесе и новоназначеният г-н Громов, който постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа.
Сред официалните гости бяха областните управители на Русе, Габрово, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове на населени места, заместник-кметът по устройство на територията на община Русе г-н Димитър Наков, председателят на Общинския съвет в града и новоизбран ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнес средите и други.
Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре