Сега четете
Проф. Маринов: Борисов трябва да се намесва в конфликтите на патриотите по политики

Проф. Маринов: Борисов трябва да се намесва в конфликтите на патриотите по политики

Александър Маринов Снимка: ТВ Европа
Александър Маринов Снимка: ТВ Европа

Премиерът Бойко Борисов трябва да взима отношение в случаите, когато споровете в коалицията на Обединените патриоти са по политики на правителството. Когато се касае за междуличностни конфликти, той не трябва да се намесва, обяви в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по тв Европа политологът проф. Александър Маринов.

Като пример за случай, в който премиерът Борисов трябва да намеси, той даде критиките на Валери Симеонов към работата на Красимир Каракачанов като министър на отбраната.

„Министър-председателят и ръководител на най-голямата партия би могъл да вземе отношение по случаите, когато конфликтът е въз основа на политики на правителството, за да се тушират тези спорове, които засягат политики на правителството или да не се тушират, поне да не се изнасят, защото те вече са изнесени в челните заглавия, в студиата и се превръщат в едно всекидневно говорене. Да вземем за пример критиките на Симеонов към Каракачанов, към министъра на отбраната. Все пак решенията, които взима Каракачанов, не са негови лични. Те са санкционирани с решение на кабинета. При всяко положение едва ли можем да допуснем, че министърът на отбраната ще проявява инициатива без неявното съгласие на министър-председателя. Освен това има и един друг аспект. Това е кризисен мениджмънт. С право или без право, на мен ми се струва неоснователно министър-председателят да наблюдава как се разрушава подкрепата за правителството. Още повече, че той засяга самия министър-председател“, каза проф. Александър Маринов.

Вижте и

Във връзка с дебата, който се разгръща в българското общество „за” и „против” ратифициране на Истанбулската конвенция, проф. Маринов смята, че Българската православна църква, отричайки конвенцията, е направила силен ход, който по думите му се е възприел положително от много хора в страната. Според него общественото мнение не е в съгласие с конвенцията. На въпрос дали сходството в позициите на БСП и крайните националисти може в бъдеще да доведе до сближаване между двете политически сили, проф. Маринов не изключи възможността наистина след време да се оформи партньорство межди националисти и БСП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре