Сега четете
Преглед на печата

Преглед на печата

pressСветовната здравна организация алармира, че България е на първо място в света по смъртност от онкологични заболявания, мозъчни инсулти и миокардни инфаркти. Това пише днес Труд със заглавие „Демографската криза се задълбочава“.

„Мор по житото“, предупреждава Земя. Над 1 милиард души могат да останат без препитание заради опустошителна болест по пшеницата, предупреждават от Международната организация по прехрана.
Грипът уби второ дете, пише Монитор. Прокуратурата разследва случая. 4-годишното момиченце починало от вирусен енцефалит, развил се мълниеносно.

„Съдът ще разварля сделки на КТБ в петгодишен срок от фалита“, информира Сега по повод законопроекта на ДПС, в частност на Делян Пеевски и Йордан Цонев, който днес ще бъде разискван на второ четене. Делян Пеевски пропусна гласуването на първо четене на закона срещу вторичния грабеж на банката, подчертава изданието.

В интервю за Стандарт, Велислава Кръстева от ДПС заявява „Ясната собственост върху медиите е едно от най-ефикасните средства за борба с фалшивите новини“. Тя коментира внесения от нея и Хамид Хамид законопроект за осветляване собствеността и източниците на финансиране на медиите у нас.
24 часа пише за продажбата на телевизия БиАйТи, която досега беше собственост на българи от Чикаго. Вестникът информира и за други предстоящи сделки с големи телевизии.

В рубриката „наблюдател“, вестник Сега помества разследване на състоянието на железниците ни със заглавие „БДЖ – едни ще унищожим, други ще позлатим“. Статията е част от така наречената черна книга на правителственото разхищение в Българвия за 2017 година, издадена от фондация „Фридрих Науман“ и Института за пазарна икономика.

„Прокуратурата събира данни за членове на БСП“, пише Дума. МВР изисква справки за партийните събрания в Шумен за цялата 2017 година.
„Отмяната на местенето на стрелките цепи Европа“ е водещата тема за 24 часа.

Вижте и

Шестима са в ареста заради битите в Ихтиман полицаи, съобщава Монитор.
„Никой не е гонил съпругата на президента“, пише Телеграф по повод информации, че кола, шофирана от

Десислава Радева, е гонена от полицията. „Слух прати Радева зад волана“, опровергават от прессекретариата на президента. Специалният автомобил, който се движел с висока скорост, е шофиран от служител на НСО и не бил разпознат от полицаите, пише в прессъобщението. Темата е водеща за днешния брой на Стандарт, който излиза със заглавието „Патрулки гонят Деси Радева“. Не разпознали колата на НСО, по случая са разпоредени проверки в службите, пише още вестникът.

„Алкохолът прочиства организма от токсини“ показва проучване на биолози, пише Труд. Разбира се, това става когато алкохолът е в малки дози, подчертават учените. Детоксикацията е активна най-вече нощем.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре