Сега четете
ЕС насърчава пиенето на чешмяна вода

ЕС насърчава пиенето на чешмяна вода

hand pouring a glass of water from filter tap, blue background

Собствениците на заведения да предлагат на клиентите си повече безплатна чешмяна вода и по-малко бутилирана, предлага Брюксел.

Европейската комисия подготвя промени в Директивата за питейната вода, които целят подобряване на достъпа на гражданите до водоснабдяване и подобряване на качеството на водата за пиене, информира БНТ. 23 милиона от 500-те милиона европейци все нямат достъп по питейна вода, съобщи заместник председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.
Брюксел ще изисква от държавите членки да подобрят достъпа до вода за пиене, особено за уязвими и маргинализирани групи. На практика това означава повече обществени чешми и водоснабдителни съоръжения в гета и махали, където няма такива.
Еврокомисията ще разшири и списъка с вредни вещества, които не трябва да се съдържат във питейната вода. Ще се въведат и по-високи стандарти за строителните материали във водния сектор като резервоари и тръби, които често са източник на замърсяване. С мерките Брюксел се надява да окуражи хората да пият повече вода от чешмата.
източник: novini.bg
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре