Сега четете
Преглед на печата- 29 Януари 2018

Преглед на печата- 29 Януари 2018

press„Прокуратурата изпусна 591 осъдени престъпници“, информира „Сега“ на първа страница. Бягат дори тези, които сключват споразумения в съда. Данните са от проверка на изданието, някои от осъдените се издирват вече 19 години. „Прокуратурите, които представиха данни, се броят на пръсти“, подчертава „Сега“. Седем от всеки сто престъпници се разхождат на свобода.

„Още 73 милиона лева хвърлени на вятъра“, държавата продължава да субсидира доказано неефективна заетост, пише „Земя“. Дори Министерството на труда признава, че държавните програми за раздвижване на пазара на труда не водят до особен успех в дългосрочната заетост. За 2018 година обаче отново са предвидени средства по подобни програми, пише вестникът.

„Посред зима, цената на дървата за отопление се повишават с 20 лева на кубик от горското стопанство до склада“, информира „Монитор“. Много от отопляващите се с твърдо гориво вече предпочитат пелети, които са по-екологично чисти и по-калорични.

„Цяло чудо е, че българите са добре лекувани“, коментира, в интервю за „Труд“, главният секретар на Българския лекарски съюз, д-р Стоян Борисов. Той разказва, че положението в малките общински болници е трагично.

В интервю за „Дума“, депутатът от БСП, д-р Анелия Клисарова, коментира нехайството на държавата към общинските болници. Тя подчертава, че общинското здравеопазване е стратегическо за националната сигурност.

В лична позиция, главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев анализира: „Грешките в здравната система са в началото, конструирана е неправилно“.

Страната ни изостана с 11 места в класацията за правене на бизнес, подчертава финансистът Димитър Чобанов в „Труд“. В анализа за най-важните процеси в българската икономика през 2017 година, той отбелязва, че е започнало възстановяване на инвестициите.

„Монитор“ разказва за нов вид бизнес – все повече жилища се наемат с дългосрочни договори за по хиляда лева месечно, след което се преотдават, също дългосрочно. Печалбата е от 50 до сто процента, показва проверка на вестника.

Вижте и

„Депутат започва акция в защита на малкия и среден бизнес от бюрокрацията“, съобщава „24 часа“. Петър Кънев от БСП ще пита председателя на енергийния и воден регулатор защо енергодружествата бавят шест месеца включването към тока.

„Шефове дават бонуси, ако доведеш нов колега“, пише „Стандарт“. Получаваш хиляда лева, ако осигуриш нов работник в така наречените колцентрове, концентрирани в София. Най-търсени са хората, които знаят чужди езици, различни от английския.

Януари е най-тежък месец, особено след дългите празници, констатира „Телеграф“. Залагаме подаръците като бижута и компютри, за да си платим сметките, сред които и взетите бързи кредити. На челно място сме в Европейския съюз по лоши заеми, допълва вестникът.

На форума в Давос отчетоха, че икономическите механизми възнаграждават най-богатите, а работниците обедняват, пише „Стандарт“. 82 на сто от богатството по света е в джоба на 1 процент от хората.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре