Сега четете
Бойко Борисов: Думите на 2017 година за мен са „мир“ и „Балкани“

Бойко Борисов: Думите на 2017 година за мен са „мир“ и „Балкани“

Думите на 2017 година за мен са „мир“ и „Балкани“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на обзорното политическо предаване „Годината“ по Дарик радио. По думите му Договорът с Македония е ключов за Балканите. Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това.

Премиерът отново подчерта, че България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на границите ни. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа, каза Бойко Борисов.
По темата за концесията в Банско и критиките на вицепремиера Валери Симеонов, Борисов посочи, че не се е виждал със заместника си, тъй като не е бил у нас. На министъра на екологията е възложено да направи така, че да стане ясно за хората какво е редно да се направи, каза той.
„За втори лифт с две ръце съм „за“, всичко останало трябва да бъде според закона“, подчерта министър-председателят. Борисов каза, че той иска да се спазва законът и да бъдат спокойни еколозите, че „планът за управление на НП „Пирин“ няма да има нито един хотел повече и нито един бор не трябва да се отреже освен за лифта“. За това ще държим ние, отсече премиерът.
На въпрос дали според новия или стария закон за концесиите, Борисов отговори „Какво значение има дали е новият или старият? Защо сме приемали нов закон за концесиите тогава? Нали сме го приемали да бъде по-добро, да бъде по-прозрачно, да бъде по-ясно и точно. Факт е, че от 2001 година това, което са подписали, има разлика в едното и другото, сервитутите и дадените разрешения“, обясни министър-председателят.
По темата премиерът заключи, че министърът на екологията трябва да си понесе отговорността за това, което предлага, и което предложи, Министерският съвет ще го гласува. „Оттам нататък той трябва да си носи отговорност и да си защити проекта, който е внесъл“, каза още Борисов.
На въпрос какво ново е научил през 2017 година и има ли време да чете книги, примерът каза: „Чета само директивите на Брюксел, защото те ни заливат във всички посоки“. Той изложи и мотиви, че това е изключително важно за страната. „Ако другите четат колкото мен, цена няма да има“, допълни Борисов.
В коментар на примерите за дълголетие като Кърк Дъглас, който навърши 101 години, и Шарл Азнавур, който е на 93 години и изнесе концерт в София, Борисов го отдаде на „спокоен живот“. „В крайна сметка виждате – ходим за по един час до Лондон и се връщаме, за да може да сме тук да свършим работата“, отбеляза премиерът. Той посочи, че се е заел с няколко важни неща и се надява тази година да бъдат свършени.
На въпрос коя ще е думата на 2018 година, Борисов сподели, че му се иска тя да бъде „просперитет“ и да има напредък, спокойствие, по-високи доходи и „това, което очакват българите, да го направим“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре