Сега четете
Започва 45-ият Софийски панаир на книгата

Започва 45-ият Софийски панаир на книгата

Софийският духов оркестър дава официално старта на събитието в централното фоайе на НДК
От днес в НДК започва 45-ото издание на Софийският международен панаир на книгата. Това е най-голямото културно събитие, което се организира в столицата, и е свързано с българската книга и българското книгоиздаване.
По време на най-мащабния книжен форум у нас ще бъдат представени повече от 200 участници от България и чужбина.

Панаирът предлага изключително наситена съпътстваща програма – премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 60 гости.
С гостуването на Софийския духов оркестър ще бъде даден официален старт на събитието в Централното фоайе на НДК. Още през първия ден от изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма.

За пета поредна година Панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал, който се фокусира върху литературата на Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Унгария, Чехия) и ще представи на българската публика 12 гостуващи автори в чуждестранната си програма.

Вижте и

Ще присъстват и събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба. Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“. Форумът ще продължи до 17 декември в Националния дворец на културата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре