Сега четете
Журналистката Сашка Александрова представи новата си книга

Журналистката Сашка Александрова представи новата си книга

 Раждането на щастлива жена“ е новото заглавие излязло под перото на авторката. Премиерата на книгата се състоя в Регионалната библиотека „П. Р. Славейов“ във Велико Търново. „Раждането на щастлива жена“ е 6-тото заглавие, което представя великотърновската журналистка.aleks

Специален гост на срещата бе известният психотерапевт Мадлен Алгафари, която е и редактор на книгата. Сборникът събира 70 есета. Написването му отнема повече от 2 години на Сашка Александрова.  По думите на Мадлен Алгафари книгата има и терапевтичен характер. Изданието само по себе си е отражение на случки и преживявания от живота на авторката, себеоткриване и приемане на болезнената действителност. „Тази книга е за всяка жена, която още не е родила себе си“, казва в предговора й Мадлен Алгафари.

„Това е книга за споделянето – един от начините да се сдобиеш със смелост и да натрупаш мъдрост, да се излекуваш, да продължиш напред и да приемеш сам себе си, такъв какъвто си. Моето желание е жените, които са преживели тези емоции и са минали по този път, да намерят себе си и щастливия край. Да знаят, че това, което им се случва, не се случва само и единствено на тях”, споделя Сашка Александрова.
алекс2Илюстратор на книгата „Раждането на щастливата жена” е великотърновската художничка Галина Николова. Тя използвала естествени материали за рисунките си като въглен, чай и кафе. На срещата присъстваха много от близките и приятелите на авторката. Сред тях зам.-кмеът на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова, зам.-кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева, директорът на Дирекция „Образование” в община Велико Търново Пенка Игнатова, началникът на РУО Розалия Личева, университетски преподаватели и директори на училища и институции.

Великотърновската журналистка е автор и на много стихове, събрани в 5 книги. Тя е написала текстове на редица популярни песни на дует „Ритон”, Ваня Костова и Вероника. Един от албумите на Катя и Здравко от „Ритон” носи името на нейното стихотворение „Две звезди”. Песента „Мария се завръаща”, на Ваня Костова, също е дело на Сашка Александрова.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Снимки: Личен архив

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре