Сега четете
Amazon подготвя виртуалния асистент Alexa за нуждите на бизнеса

Amazon подготвя виртуалния асистент Alexa за нуждите на бизнеса

amazonТази седмица Amazon Web Service (AWS) провежда конференция, на която се очаква да обяви Alexa за бизнеса. Новата платформа ще позволи на компаниите да създадат свои собствени „умения“ и интеграции за практически и бизнес цели.от , 30 ноември 2017 0 14 прочитания,Интерфейсът продължава да се развива. Доскоро преобладаваха екраните с всякакъв размер и форма, а вече все по-широко се използват и гласовите команди.

И докато много компании изграждат гласови интерфейси – Apple със Siri, Google с Assistant и Microsoft с Cortana – нито една не е толкова доминираща, колкото Amazon с Alexa.Тази седмица Amazon Web Service (AWS) провежда конференция, на която се очаква да обяви Alexa за бизнеса. Новата платформа ще позволи на компаниите да създадат свои собствени „умения“ и интеграции за практически и бизнес цели.Както разработчиците могат да развиват „умения“ за потребителите на Amazon Echo, така сега бизнесът ще изгражда „умения“ с Alexa в своите собствени компании.

Например, ще бъде възможно с гласова команда да се получи достъп до информацията за служителите, до данни от Salesforce за различните клиенти и сметки или до календара на организацията.Освен това има и други по-практични приложения за Alexa в работната среда, като промяна на температурата в определена конферентна зала или изключване и включване на осветлението.

Също така Alexa за бизнеса има същите възможности като познатия стар Echo – позволява на потребителите да получат информация за новините, метеорологичните условия, да нагласят аларми и таймери и да задават въпроси.Виртуалният асистент за предприятията е двустранен проект за Amazon. От една страна, компанията добавя данни и приходи от голям брой потребителите, а от друга страна, бизнес организациите вероятно ще използват платформата, за да създадат APIs и „умения“ за нови типове клиенти.

Вижте и

В допълнение Alexa ще даде на бизнес потребителите възможност да създават приложения и „умения“ за управление на календара, на графика за срещи и на поръчките на доставки.Въвеждането на виртуалния асистент също даде на потребителите достъп до бизнес информация през техните телефони. включително извън сградата, използвайки Alexa приложението.Но първото предизвикателство е да се привлекат големите компании, които да инвестират в голямо количество Echo устройства. Имайки предвид обаче популярността на гласовите интерфейси, по-скоро основният въпрос не е ако, а кога ще се случи това.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре