Сега четете
Какво трябва да знаем за новия стандарт HDMI 2.1

Какво трябва да знаем за новия стандарт HDMI 2.1

HDMI-2.1-AnswersНяма да е пресилено да кажем, че HDMI 2.0 е един от най-популярните стандарти в технологичната индустрия. В момента този формат се използва от милиони устройства и предимно улеснява потребителите в свързването на личните им телевизорите . Много скоро ни очаква и премиерата на следващата версия, която логично ще се казва HDMI 2.1. Предстоящата спецификация вече беше одобрена от организацията HDMI Forum, която я разработва, предаде Pocket-Lint.HDMI 2.1 ще е обратно съвместим със сегашните устройства, което ще улесни навлизането на стандарта. Потребителите могат да очакват поддръжка за внушителната 10K резолюция, както и скорост за трансфер на данни от 48Gbps.

За сравнение тази стойност при HDMI 2.0, който сега използваме е само 18Gbps. Бъдещите устройства, които поддържат новия стандарт ще бъдат в състояние да възпроизвеждат 4K видео със 120Hz и 8K клипове с честота от 60Hz.Ако всичко върви по план първите устройства с HDMI 2.1 трябва да са налични в първите седмици на следващата година. Според пазарните наблюдатели покупката на нов кабел ще се продава на цена от около $20-$30. Всеки един от тях ще доказва съвместимостта с HDMI 2.1 благодарение на специален етикет с текст „Ultra High Speed HDMI“. В заключение ще отбележим, че визията на новите кабели ще е идентична с тази на HDMI 2.0 аксесоарите.Sony CFast е името на новата серия ултрабързи памет карти които ще са достъпни за потребителите от началото на 2018г. Най-сериозното преимущество на моделите е високата скорост на работа, тъй като могат да гарантират 510MBps при четене и до 530MBps при запис на информация.

Sony твърдят, че новата серия превъзхожда всички други CFast карти на пазара, което ще позволи на фотографите максимално бързо да записват своите снимки в RAW формат. Подобни характеристики превръщат новата серия в чудесен избор за хората, които снимат и създават клипове с 4K резолюция, съобщава SlashGear. Серията е предназначена специално за професионалистите и ще им позволи с максимална скорост да прехвърлят мултимедийното съдържание на компютъра.

Предстоящите модели също така поддържат VPG130 стандарта, което на свой ред гарантира минимална скорост от 130MBps при запис на видео клипове. Това стойност, която превръща новите Sony CFast в перфектен избор за създаване на съдържание с Cinema формата на снимане. Специален корпус гарантира издръжливостта на картите и ги предпазва от изпускане, удар и вибрация. Според официалните данни потребителите ще могат да избират между конфигурации с 32GB, 64GB и 128GB вградена памет. В заключение ще отбележим, че цената им се очаква да е респективно $120, $200 и $350. Вижте как да изберем подходяща SD карта памет според нашите нуждиВероятно на всеки от нас се е случвало да се намира на публично място и да усеща погледите на други хора върху дисплея на смартфона. Някои от нас могат да не обърнат внимание на ситуацията, но в определени случаи не бихте искали никой да вижда съдържанието, което гледате.

Вижте и

Toва може да е много неприятно, ако пишете лично съобщение във Facebook, качвате снимка в Instagram или публикувате друго съдържание в социалните мрежи. Google също са забелязали проблема и вече работят над собствено решение. Софтуерните инженери на компанията са разработили програма, която може да разбере кога някой гледа в дисплея на устройството ви. Въпросният софтуер използва предната камера на смартфона и веднага показва съобщение с текст „Stranger looking alert“, когато улови, че друго човек гледа в смартфона ви. Google дори показваха и още една функционалност, която показва цветна дъга да излиза от устата на въпросния потребител, който наднича зад гърба ви. В момента функцията е достъпна само за разработчиците, но ако всичко върви по план ще стане част от бъдещите версии на Android. Решението на компанията определено е много бързо и ефикасно. Много хора биха се чувствали по-спокойно, знаейки, че няма как непознати да надничат зад гърба ви и да четат личните ви съобщения. Въпрос на време е да разберем дали подобна идея ще намери място в следващата голяма версия на най-популярната мобилна платформа. Вижте Google разработват смартфон, който е оптимизиран за гледане на съдържание в YouTubeДжаджите за виртуална реалност се очертава да предизвикат следващата голяма революция в сферата на забавлението. VR oчилата са подходящи не само за гейминг, но по-голяма част от устройствата като Oculus Rift и HTC Vive все още са твърде скъпи. Трябва да отбележим, че има достъпни модели като Google Daydream и Samsung Gear VR и именно те се очаква да провокират най-голям интерес сред масовия потребител. В крайна сметка популярността на тези устройства движи напред цялата индустрия. Последните данни на пазарни наблюдател от Canalys разкриват, че за първи път VR джаджите са регистрирали на 1 млрд. продажби в рамките на едно тримесечие. Това се случва в периода 1 юли-30 септември, информира VentureBeat. Aко ви е интересно да разберете кой е най-продаваният модел в този сегмент отговора е Sony Playstation VR, който генерира почти половината продажби или 490 хил. броя. Oculus Rift са второто най-продавано устройство и отчитат 210 хил продажби. Третият най-продаван продукт в този сегмент са HTC Vive, като в този случаи доставките са преминали границата от 160 хил. броя. Любопитен факт е, че така тези три модела притежават общо 86% пазарен дял в тази пазарна ниша. Анализаторите смятат, че сегашното тримесечие ще е още по-успешно, тъй като водещите компании подготвят различни промоции за празничния сезон. Ако прогнозите им се потвърдят можем да очакваме още по-успешни седмици за пазара на VR джаджи в дните до края на годината. Какви очила за виртуална реалност да изберем

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре