Сега четете
Външна политика. България и големите новини

Външна политика. България и големите новини

Zaharieva_Ekaterina-newОт 1 декември в рамките до 6 месеца българските граждани ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи. Това не позволява работа там, но кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини българските граждани ще пътуват безвизово. Това съобщи в „Денят започва“ министърът на външните работи Екатерина Захариева и добави, че при пътуване със самолет се налага еднократна регистрация на сайта на канадското външно министерство. Това не се налага, ако се пътува по суша или по море. Регистрацията се прави само срещу паспорт, таксата е 7 канадски долара и тя важи в рамките на 5 години, поясни Захариева.

Тя подчерта, че получаването на разрешение за работа в Канада става по съвсем друг ред.

Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване. Така че моля българските граждани, които са решили да работят там, да проучат нещата по-добре, настоя външният ни министър.

На въпрос за отпадането на визовия режим със САЩ Екатерина Захариева увери, че дипломатическите усилия в тази посока продължават, като надеждата е в рамките на три години това да се случи.

В рамките на 3 години ще се стремим отказите на визи от САЩ да паднат до 3%, в момента те са 15%, допълни тя.
Надяваме се да паднат многократно цените за обмен на данни и разговори в Македония. Има сътрудничество с Република Македония в туризма, отбраната, енергетиката, вътрешните и външните работи. Министър Ивайло Московски работи интензивно за комуникациите и в Сърбия и други съседни държави. Независимо какво е управлението в държавите, които още не са членки на Европа, приоритет е влизането в Европейския съюз, каза още министър Захариева. Балканският маршрут е овладян, кризата с незаконната имиграция е най-голяма.

Вижте и

Европейските граждани не правят разлика между незаконни имигранти и бежанци. В момента най-голямото предизвикателство е Либия и централно средиземноморския път. България е държавата, която най-добре се справя с границите си, подчерта тя. България има традиционно добри отношения с Близкия Изток и Кувейт. Тя е държавата която се опитва да посредничи и има балансираща роля в Близкия Изток. Ще има отношения за търговия и пренос на знания. Ще се подпише споразумение за двойно данъчно облагане във връзка с търговията със Саудитска Арабия, завърши Екатерина Захариева.

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре