Сега четете
БДВО организира конференция за имиджа на България и Председателството на Съвета на ЕС

БДВО организира конференция за имиджа на България и Председателството на Съвета на ЕС

BDVO-LogoНа 24-ти ноември в УНСС ще се проведе конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС“, в която ще се включат топ експерти от институциите, ангажирани с провеждането на Председателството през 2018 г. Събитието се организира от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) по време на фестивала „Денят на Бернайс“ 2017.Ключова тема за специалистите по комуникации е разпределението на отговорностите по комуникирането на Председателството. Комуникационната програма за вътрешните публики в България се организира от специално създаденото по-рано тази година Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС.

В дискусията то ще бъде представлявано от Виктория Бехар, директор на дирекция „Комуникация и информация“ и Даниела Симеонова – експерт в същото министерство. Относно външните комуникации към Европа и света отговаря Министерството на Външните работи, което ще бъде представено от Иван Димов – съветник на заместник-министър председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, и от Кирил Лозанов, дирекция „Политики и институции“ на МВнР.

Българското председателство на Съвета на ЕС ще премине под надслова „Съединението прави силата“ във времена на разединение в Европа, миграционна криза и все по-засилващ се популизъм. За това как институциите и медии представят проблемите на Европа ще говорят Радослав Стаменков, ръководител на Мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България, Никола Миладинов, ръководител отдел Преса и медии, Представителство на Европейската комисия в България, и Емилия Хубавенска, експерт Комуникации, European Asylum Support Office (EASO) в Малта.Календарът на Българското председателство е наситен с 237 национални събития и над 1600 събития извън страната за период от шест месеца.

Вижте и

В неговото обсъждане ще се включат Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката, Н. Пр. Питър фан Флит, заместник-посланик на Нидерландия, Мария Гергова – Бенгтссон, изпълнителен директор United Partners, почетен член на БДВО и Ия Петкова-Гурбалова, ръководител направление „Стратегическо развитие, маркетинг и реклама.Конференцията ще бъде част от първия фестивален ден в програмата на „Денят на Бернайс“ 2017. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година и носи името на създателя на PR професията – Едуард Бернайс.Във втория фестивален ден, на 25-ти ноември, отново в УНСС, ще се проведе студентски конкурс „Като Бернайс“ на тема: „Европейските институции, мигрантите и популизмът: нови комуникационни решения“, и академичен омнибус в памет на проф. д-р Тодор Петев, който се осъществява съвместно с Българска академична асоциация по комуникации.Събитието се осъществява в партньорство с УНСС, катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, БААК, КРИБ, Българска консултантска компания, b2b Media, Медиите на 21 век, The Smarts и Idea PR&Advertising.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре