Сега четете
Кръвен тест издава кой е страхлив

Кръвен тест издава кой е страхлив

shutterstock_521751805В Израел разработиха кръвен тест, който показва колко страхлив е човек. Три протеина дават информацията, твърди молекулярният биолог Шермона Шорек от Университета в Йерусалим, създала новия метод.

„Мисля, че е много полезно да можем обективно да измерим страха. Предполагах, че когато човек е уплашен, активността на определени протеини се променя. Така се и оказа.“ Изследвани били кръвни проби на 500 души, като в същото време те минали и на стандартен преглед при психолог. Резултатите съвпаднали в огромната си част.

Оказало се, че – както всъщност е известно – жените са по-страхливи от мъжете. Тези три протеина имат връзка с „производството“ на пот, затова не е странно, че кучетата надушват плашливите хора. Откритието няма да ни помогне да разберем дали ни е страх (защото и сами си го знаем), но би било полезно за лечение на психично болни.

Когато се изпише лекарство на такъв пациент, често минават седмици, преди да се разбере действа ли му, или трябва да се смени с друго. Новият тест ще покаже това веднага, ако се приложи преди и ден след приема на медикамента. Може да помогне и в случаи на инсулт, казва Шорек.


източник: obekti.bg

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре