Сега четете
Google иска затягане на правилата за онлайн реклама

Google иска затягане на правилата за онлайн реклама

google.Google изпрати на американските изборни регулатори писмо, в което посочва, че „силно подкрепя“ затягането на правилата за политическата онлайн реклама, като част от усилията за намаляването на „чуждестранните злоупотреби и влияние“ върху изборите, предава Ройтерс.

Властите в САЩ отправиха критики към Google, Facebook и Twitter за това, че не правят достатъчно, за да откриват и блокират руските агенти, които купуват реклами в техните услуги. Американските власти твърдят, че тези реклами са имали за цел да повлияят на гласоподавателите по време на изборите в САЩ през 2016 г.

Американският закон позволява на чуждестранни организации да рекламират, но нямат право да влияят на изборите.

През септември Федералната изборна комисия, която определя правилата за финансиране на кампаниите, гласува, за да гарантира, че те се прилагат и за онлайн дейности. Тя започна публични дебати, които ще приключат в понеделник.

В писмото си Google дава своя официален отговор към тези обсъждания.

 

Вижте и

„Сега повече от всякога трябва да работим заедно, за да подобрим прозрачността и да намалим чуждестранната злоупотреба и влияние върху американските избори“, пише компанията.

Изказването е завой от някогашните желания на онлайн гиганта. През 2010 г. Google искаше да бъде премахнато задължителното посочване на купувача на рекламата. По това време комисията не постигна консенсус по въпроса. Сега Google призовава комисията да разшири правилата за разкриване на информация и в онлайн пространството, след като те вече се прилагат за телевизионните и печатните реклами.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре