Сега четете
Мария Габриел: По време на избори се изкарват до $10 хил. от фалшиви новини

Мария Габриел: По време на избори се изкарват до $10 хил. от фалшиви новини

mariya gabriel. 2jpg„По време на президентски кампании могат да се правят между 5-10 хиляди долара от фалшиви новини. Поставят ни в ситуация да не знаем кое е долу, кое е горе. Важното е да има цялостен подход, да идентифицираме онези инструменти които ще дадат информиран избор“.

Това заяви пред БНТ еврокомисарят Мария Габриел. „Трябва да разграничим кибератаките върху личните данни и тези върху плановете за инфраструктура и здравеопазване в държавата. Днес в интернет циркулира прекалено много съдържание, по-точно с терористични материали. Помолихме големите интернет мрежи да носят отговорност и да не ги разпространяват. Ако до няколко месеца не се случи, то си запазваме правото да наложим закон. Трябва да се борим с този феномен“, допълни еврокомисарят.

„31-32 % от незаконното съдържание бива премахнато много бързо. Предлагаме платформите да бъдат проактивни. Платформите да имат ясна политика за премахване на незаконно съдържание“, допълни Габриел.

„Отпадането на роуминга на Балканите е на мой личен дневен ред. За Европейският съюз това отне 10 години, но искаме свързаност. Моя е идеята да се ползва безплатен интеренет на обществените места, да имаме свързаност. Роуминга и интернета ще направят възможна тази свързаност. За мен като еврокомисар е важно да имаме и цифров пазар“, коментира Мария Габриел по повод предложението за изпадането на роуминга за Балканите.

Вижте и

Източник: faktor.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре