Сега четете
Герджиков: Президентът и премиерът са мъжкари, нормално е да има напрежение

Герджиков: Президентът и премиерът са мъжкари, нормално е да има напрежение

655-402-prof-ognian-gerdzhikov-spravedlivostta-e-najdeficitnata-stoka-v-bylgariiaСлужебният премиер припомни, че президентът е настоял за решението за изтребителите
„Наблюдава се известно напрежение между президента и премиера, и двамата са мъжкари, със силно его, имат известни разминавания в позициите, така че това са нормални неща в един демократичен свят“, заяви пред бТВ бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

„И двамата са достатъчно интелигентни, за да знаят докъде могат да си позволяват напрежение, за да не се стига до сериозни проблеми“, смята той.

По въпроса за решението на служебния кабинет за изтребителите Герджиков коментира, че са направили това, което е трябвало.

„Когато в дневния ред на МС дойде тази точка, аз леко се притесних, защото оставаха десетина дни до края на мандата, и веднага звъннах на президента да питам толкова ли е наложително сега ние да вземем решение за самолетите. Той каза: Да, това е много важно, иначе изпускаме срокове, ще се протака, можем да изпуснем финансирането. И аз реших, че наистина това трябва да бъде направено“, припомни Герджиков.

„Ние валидирахме това, което експертната комисия от 19 души единодушно реши и класира самолетите“, подчерта той, като допълни, че комисията е назначена от предходното НС.

Той отрече да е оказвал натиск върху бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който беше освободен по време на служебното правителство.

Вижте и

„Срещу него имаше папка с показания от хора, които с имена и подписи бяха декларирали нередни неща от негова страна“, каза Герджиков, като не пожела да коментира подробности с аргумента, че това е работа на прокуратурата.
Той призна, че се е изненадал, след като Костов стана директор на митниците, но отбеляза, че настоящият премиер е в правото си да реши доколко може да му има доверие.

Герджиков допълни, че с Румен Радев поддържат епизодични контакти и са се чували 1-2 пъти, откакто не е служебен премиер. С Борисов също са се чували 1-2 пъти.
Според Герджиков държавният глава се справя добре и стои сериозно и стабилно на поста. С третия си кабинет премиерът Борисов е с натрупан огромен опит, което е безкрайно ценно, каза също Огнян Герджиков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре