Учебникът по Родинознание беше свален от стотици хиляди, МОН не одобрява

rodinoznanie-675x445Български училища в странство го свалят безплатно по интернет, у нас също се разпространява без париИзлезе от печат учебникът по Родинознание, написан от екип от специалисти под ръководството на директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов . Той е в тираж от 5000 бройки и ще се разпространява безплатно на хартия и в електронен вариант, благодарение на финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска памет.

„Ще продължим с работата по учебника, предстои да се издаде и Учебник по история за горните класове“, сподели той.„Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите. С новите „български“ учебници по история се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти. Опитах се да направя каквото беше по силите ми, за да спра този процес – срещах се с министри и депутати, писах писма до медии, правих протести. Резултатът, като изключим вдигнатия шум, беше нулев.

Затова реших да напиша учебник по Родинознание, споделя идеята си Костадин Костадинов.Новиятучебник, все още не е одобрен от Министерството на образованието и науката, но интересът към него е огромен от страна на родители, учители и директори на училища. Само дни след като излезе от печат, заявките надхвърлят 200 000, а в момента се подготвя  преиздаването му, заедно с допълнителни помагала, Много от желаещите да получат учебникът, споделят, че ще го използват, за да обучават децата си по него вкъщи.

Интерес към учебника има и от българскитеучилища в чужбина.„Учебникът няма за цел да създава някакво хипертрофирано национално самосъзнание, да създава едва ли не някакъв грандиозен национален дух у децата, не, просто ще представя българската история такава каквато е.

Да, ще казва, че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване; да, ще казва, че по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света, нещо, което го няма в учебника; да, ще казва, че ние, българите сме дали писменост горе-долу на 1/6 от територията на света; да, ще казва, че България е държава на повече от 14 века, която е най-старата в Европа и носи едно и също име от основаването си досега, което също не го пише; да, ще пише, че ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история и това не са го казали българските учени, а един от най-добрите световни културолози Арнолд Тойнби.“, коментира съдържанието на учебника Костадин Костадинов.

Коментирайте първи тази публикация на "Учебникът по Родинознание беше свален от стотици хиляди, МОН не одобрява"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*