Сега четете
Цацаров разпореди спешна проверка след палеж на колата на журналист

Цацаров разпореди спешна проверка след палеж на колата на журналист

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешни действия за разкриване палежа на автомобил на журналист и проверка на всички преписки в прокуратурите, свързани с оплаквания от действия на мъж, отразен в репортажите на журналиста, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Разследването е започнало след палеж на кола, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“, който е извършен тази нощ в Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество, информира още държавното обвинение.

Предприети са множество действия по разследване от отдел „Криминална полиция“. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

По разпореждане на Цацаров прокуратурата в Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в районната прокуратура в града и тази в Карлово за дейността на Пламен Димитров, за когото репортерът е оповестила оплаквания за измамливи действия.

Вижте и

От сайта на телевизионното предаване „Господари на ефира“ се вижда, че репортерът, чиято кола е подпалена, е Зорница Акманова. „Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи“, е посочено още на интернет страницата. Акманова е направила репортаж след множество сигнали на хора, които са се почувствали измамени от автомонтьора, след което са потърсили защита на правата си в местната прокуратура. Обвинителите от Карлово обаче са си дали самоотвод по жалбите на гражданите, тъй като приятелката на въпросния майстор работи в същата прокуратура и те „добре се познават“, се казва още на сайта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре